Φλωρίδης: Θα κάνω ότι μπορώ για να προχωρήσει η Δικαιοσύνη κάποια βήματα μπροστά

 Φλωρίδης: Θα κάνω ότι μπορώ για να προχωρήσει η Δικαιοσύνη κάποια βήματα μπροστά

Mε πυξίδα κυρίως την ομαδική δουλειά και τον σεβασμό στην υπηρεσία, δηλαδή στα στελέχη της, θα χαράξει την πορεία του στο υπουργείο Δικαιοσύνης ο νέος υπουργός Γιώργος Φλωρίδης, ο οποίος μαζί με τον υφυπουργό Γιάννη Μπούγα ανέλαβαν το βαρύ και θεσμικό αυτό χαρτοφυλάκιο από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Η διαδικασία παράδοσης παραλαβής από τον απερχόμενο υπηρεσιακό υπουργό Δικαιοσύνης, Ομότιμο Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου, Φίλιππο Σπυρόπουλο, έγινε σε θερμό κλίμα παρουσία των υπαλλήλων του υπουργείου.

Ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης επιφυλάχθηκε να δείξει ποιος θα είναι ο νέος οδικός χάρτης στον τομέα των μεταρρυθμίσεων της δικαιοσύνης μετά και τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

«Όσον αφορά τον τομέα της Δικαιοσύνης και όλα όσα σκεφτόμαστε να κάνουμε προσωπικά δεν πρόκειται να πω τίποτα μέχρι την ημέρα των προγραμματικών δηλώσεων. Οφείλουμε να σεβαστούμε τη συλλογική κυβερνητική δουλειά. Αφού εκθέσουμε το πλαίσιο που σκεφτόμαστε για τον τομέα της Δικαιοσύνης θα αρχίσουμε να εξειδικεύουμε, να ενημερώνουμε, γιατί τίποτα δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί σε αυτόν τον τόπο αν πρώτα από όλους δεν είναι συμμέτοχος ο κόσμος».

Ο κ. Φλωρίδης απέδωσε ιδιαίτερη σημασία στην επικοινωνία των κρίσιμων νομοθετικών μέτρων και των κινήσεων που θα γίνουν το επόμενο διάστημα στον τομέα της δικαιοσύνης. «Ο κόσμος για να συμμετάσχει σε μια προσπάθεια, δηλαδή να την υποστηρίξει, πρέπει να είναι καλά ενημερωμένος. Πολλές φορές εμείς νομίζουμε ότι έχουμε ένα σχέδιο στο κεφάλι μας, το θεωρούμε το καλύτερο δυνατό αλλά αυτό πολύ γρήγορα διαπιστώνουμε ότι δεν αποδίδει επειδή οι βασικοί συντελεστές που θα το υλοποιήσουν, αλλά κυρίως ο κόσμος, ο οποίος θα δεχθεί τις θετικές ή αρνητικές του συνέπειες δεν το γνωρίζει. Σε αυτό θα δουλέψουμε πάρα πολύ. Είναι το μόνο που μπορώ να πω τώρα. Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου να μπορέσουμε να βάλουμε ένα λιθαράκι στην προσπάθεια να κάνουμε κάποια βήματα μπροστά».

Σχετικά Άρθρα