Σκρέκας: Το καλάθι του νοικοκυριού θα συνεχιστεί – Προτεραιότητα η καταπολέμηση της ακρίβειας

 Σκρέκας: Το καλάθι του νοικοκυριού θα συνεχιστεί – Προτεραιότητα η καταπολέμηση της ακρίβειας

Ανοικτό το ενδεχόμενο να συνεχιστεί το “καλάθι του νοικοκυριού” άφησε ο νέος υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Κώστας Σκρέκας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την ανάληψη των καθηκόντων του παραπέμποντας στις προτεραιότητες που θα τεθούν αύριο στο υπουργικό συμβούλιο. “Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί έρχομαι σε γνώριμα λημέρια”, σημείωσε κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση ο κ. Σκρέκας ο οποίος είχε ξανά τη θέση του υπουργού Ανάπτυξης κατά τους τελευταίους τρεις μήνες της κυβέρνησης Σαμαρά.

Σύμφωνα με τον κ. Σκρέκα “άμεση προτεραιότητα είναι η καταπολέμηση της ακρίβειας και του πληθωρισμού. Έχουν γίνει σημαντικά βήματα. Το ‘καλάθι του νοικοκυριού’ είναι ένα χρήσιμο εργαλείο τιθάσευσης του πληθωρισμού και σκοπεύουμε να το συνεχίσουμε”.

Σημειωτέον πως τόσο το μέτρο του καλαθιού του νοικοκυριού όσο και το μέτρο για το πλαφόν στο περιθώριο κέρδους παύουν στις 30 του μήνα και θα χρειαστεί νέα νομοθετική διάταξη στην περίπτωση συνέχισης τους. Κάτι που σημαίνει ότι θα γίνει σε δεύτερο χρόνο και μετά το πέρας, αν και αργότερα στελέχη του υπουργείου εξηγούσαν ότι θα μπορούσε, εφόσον αποφασιστεί, να υπάρξει διάταξη με αναδρομική ισχύ.

Ο δεύτερος σημαντικός πυλώνας βέβαια είναι οι επενδύσεις και η ανάπτυξη της χώρας. “Οι προκλήσεις είναι μεγάλες, πάντα υπάρχουν θέματα προς επίλυση”, πρόσθεσε και συνέχισε: “Η χώρα βρίσκεται εδώ και 4 χρόνια σε ανάπτυξη. Στο α’ εξάμηνο της χρονιάς η ανάπτυξη είναι μεγαλύτερη απ’ τη μέση ανάπτυξη της Ευρωζωνης. Αυτό όμως δεν πρέπει να είναι κάτι που θα συμβαίνει για 2-3 χρόνια, πρέπει να παγιωθεί. Οπότε πρέπει να μεγενθύνεται η οικονομία με μεγαλύτερους ρυθμούς για να προσεγγίσουμε τον ευρωπαϊκό μ.ο.”.

Σχετικά Άρθρα