Πολωνία: Αρνητική εξέλιξη η μετακίνηση της Wagner στη Λευκορωσία

 Πολωνία: Αρνητική εξέλιξη η μετακίνηση της Wagner στη Λευκορωσία

Η μετακίνηση των δυνάμεων της Wagner στη Λευκορωσία είναι μια αρνητική ένδειξη για την Πολωνία, δήλωσε ο πρόεδρος Αντρέι Ντούντα, καθώς κατευθυνόταν στην Ολλανδία όπου θα έχει συνομιλίες με ηγέτες άλλων κρατών μελών του ΝΑΤΟ. «Βλέπουμε τι συμβαίνει, τη μετεγκατάσταση ρωσικών δυνάμεων με τη μορφή του ομίλου Wagner στη Λευκορωσία και τον επικεφαλής του ομίλου Wagner που πηγαίνει εκεί, όλα αυτά είναι πολύ αρνητικές ενδείξεις για εμάς, τις οποίες θέλουμε να τις θέσουμε με ισχυρό τρόπο στους συμμάχους μας» δήλωσε ο Πολωνός πρόεδρος σε δημοσιογράφους.

Στη Λευκορωσία ο Πριγκόζιν

Ο επικεφαλής της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν προσγειώθηκε στη Λευκορωσία και διαμένει σε ένα από τα λίγα ξενοδοχεία στην πρωτεύουσα Μινσκ που δεν έχει παράθυρα, υποστήριξε Αμερικανός αξιωματούχος.

Ο ηγέτης της μισθοφορικής οργάνωσης διέφυγε στη Λευκορωσία στο πλαίσιο μιας συμφωνίας για τον τερματισμό της ένοπλης εξέγερσης της Wagner και τελευταία φορά εθεάθη δημόσια να φεύγει από τη πόλη της νότιας Ρωσίας, Ροστόφ-ον-Ντον, αφού ανακάλεσε τα στρατεύματά του.

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο επιβεβαίωσε, από τη μεριά του, ότι ο Πριγκόζιν βρίσκεται στη Λευκορωσία.

Σχετικά Άρθρα