Μόσχα: Αποσύρονται οι διώξεις για τη Wagner – Παραδίδουν τον εξοπλισμό τους

 Μόσχα: Αποσύρονται οι διώξεις για τη Wagner – Παραδίδουν τον εξοπλισμό τους

Η δίωξη κατά των μισθοφόρων της Wagner αποσύρεται από τις υπηρεσίες Πληροφοριών και Ασφάλειας της Ρωσίας, σύμφων με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων. Όπως μεταδίδει το RIA, η δίωξη τερματίσθηκε διότι οι αυτουργοί σταμάτησαν τις ενέργειες που είχαν ως άμεσο στόχο την διάπραξη του εγκλήματος.

Η συμφωνία με την οποία επιλύθηκε η κρίση το Σάββατο περιλαμβάνει δέσμευση του Κρεμλίνου ότι οι μαχητές της Wagner που έλαβαν μέρος στην στάση δεν θα διωχθούν και θα τους επιτραπεί να επιστρέψουν στις βάσεις τους.

Την ίδια ώρα έγινε γνωστό πως οι μισθοφόρι θα παραδώσουν το βαρύ στρατιωτικό εξοπλισμό στο υπουργείο Άμυνας.

Υπενθυμίζεται πως το Σάββατο στο Κρεμλίνο σήμανε συναγερμός, καθώς σε μια πρωτόγνωρη πρόκληση για την εξουσία του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, οι μαχητές της Wagner προέλασαν προς τη Μόσχα το Σάββατο, ζητώντας την αποπομπή της ρωσικής στρατιωτικής ηγεσίας για τους κακούς χειρισμούς της, όπως τους χαρακτήρισαν, στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Στη συνέχεια έληξαν απότομα την ανταρσία τους και επέστρεψαν στις βάσεις τους στο πλαίσιο συμφωνίας που επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση του Λευκορώσου προέδρου Αλεξάντρ Λουκασένκο.

Σχετικά Άρθρα