Δρυμιώτης: “Πόσες φορές πρέπει να χάσει ο Τσίπρας για να φύγει; Στις εκλογές του Οκτωβρίου, δεύτερο κόμμα θα είναι το ΠΑΣΟΚ, όχι ο ΣΥΡΙΖΑ”

 Δρυμιώτης: “Πόσες φορές πρέπει να χάσει ο Τσίπρας για να φύγει; Στις εκλογές του Οκτωβρίου, δεύτερο κόμμα θα είναι το ΠΑΣΟΚ, όχι ο ΣΥΡΙΖΑ”

Για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του Οκτωβρίου δεύτερο κόμμα θα είναι το ΠΑΣΟΚ και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ, εκτίμησε ο εκλογικός αναλυτής, Ανδρέας Δρυμιώτης, προβλέποντας ότι «θα επανέλθει στο 6% αλλά δεν αποκλείω και να διασπαστεί».Ο ίδιος σημείωσε, μιλώντας στην ΕΡΤ, πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «έπρεπε να παραιτηθεί όχι στις 21 Μαΐου αλλά μετά το χθεσινό αποτέλεσμα των εκλογών» για να διερωτηθεί «πόσες φορές πρέπει να χάσει ο Τσίπρας για να φύγει;»

«Σε 3 μήνες έχουμε εκλογές δημοτικές και περιφερειακές που θα έχουν πρωτιά της ΝΔ, δεύτερο θα είναι το ΠΑΣΟΚ που είναι πιο ισχυρό στην αυτοδιοίκηση και τρίτο τον ΣΥΡΙΖΑ. Θα έχουμε άλλες δύο ήττες, θα περιμένει μέχρι τις ευρωεκλογές;» πρόσθεσε, συμπληρώνοντας πως «θα επανέλθει στο 6% αλλά δεν αποκλείω και να διασπαστεί».

Αναφερόμενος στα εκλογικά αποτελέσματα της Κυριακής τα χαρακτήρισε αναμενόμενα «εκτός από τις εκπλήξεις στα μικρά κόμματα», όπως είπε.

«Την πτώση του ΣΥΡΙΖΑ την περίμενα γιατί συνέχισε να κάνει το ίδιο λάθος. Δεν προσβάλεις ποτέ τον ψηφοφόρο, δεν μπορείς να μιλάς για ανωριμότητα του πολιτικού συστήματος και των πολιτών. Αυτό περνάει στον κόσμο ότι “με υποτιμάς” και ο ψηφοφόρος έχει έναν τρόπο να εκδηλώνεται με την ψήφο του» σημείωσε.

Για την αποχή εκτίμησε πως υπήρξαν δυο λόγοι που οφείλονταν στο ότι «από τη ΝΔ υπήρξε ένας εφησυχασμός και από τον ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε το σύνδρομο όταν χάνει η ομάδα σου 5-0 να φεύγει πριν τη λήξη του αγώνα».

Ο κ. Δρυμιώτης μίλησε και για τους Σπαρτιάτες για να υποστηρίξει ότι «εξαπάτησαν γιατί όταν πήραν την έγκριση από τον Άρειο Πάγο δεν υπήρχε η σχέση με τον Κασιδιάρη».