Λήμνος: Πλήρωσε 5.000 ευρώ για την αεροδιακομιδή του παιδιού του- Δεν υπήρχε αναισθησιολόγος στο νοσοκομείο

 Λήμνος: Πλήρωσε 5.000 ευρώ για την αεροδιακομιδή του παιδιού του- Δεν υπήρχε αναισθησιολόγος στο νοσοκομείο

Την αεροδιακομιδή του παιδιού του με ιδιωτικά μέσα από τη Λήμνο στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να το σώσει, πλήρωσε ένας πατέρας.Στο νησί δεν υπάρχουν ανοιασθησιολόγοι και το συμβάν επιβεβαιώνει, για ακόμη μια φορά, τις τραγικές ελλείψεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.Το περιστατικό συνέβη στις 27 Μαΐου, όταν δύο παιδιά με κατάγματα μετά από τροχαίο έπρεπε να περιμένουν πέντε μέρες προκειμένου να χειρουργηθούν, καθώς δεν υπήρχε διαθέσιμος αναισθησιολόγος στο νοσοκομείο Λήμνου.

Το ένα το παιδί εξετάστηκε από ορθοπεδικό καθώς έφερε κάταγμα στην κνήμη, ωστόσο ο άλλος 15χρονος που τραυματίστηκε στο μηριαίο, παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση της υγείας του και συγκεκριμένα, πνευμονική εμβολή.

Έτσι, με την αγωνία να χτυπά κόκκινο για τον πατέρα, αποφάσισε να ζητήσει βοήθεια από έναν δωρητή προκειμένου να καλύψει τα έξοδα της άμεσης αεροδιακομιδής του παιδιού του, ώστε να μην χρειαστεί να περιμένει, καταβάλλοντας το ποσό των 5.000 ευρώ.

Την επομένη μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης, όπου μάλιστα κρίθηκε απαραίτητη η νοσηλεία του σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Για το θέμα μιλησε στο OPEN ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, στο νοσοκομείο της Λήμνου. Είπε ότι υπάρχουν ελλείψεις σε βασικές ειδικότητες, οι οποίες εγκυμονούν κινδύνους, ενώ ίδια κατάσταση επικρατεί σε αρκετά ακόμη νοσοκομεία της επικράτειας.

Σχετικά Άρθρα