Titan: Αυτά είναι τα 2 τμήματα από τα συντρίμμια που εντοπίστηκαν (εικόνες)

 Titan: Αυτά είναι τα 2 τμήματα από τα συντρίμμια που εντοπίστηκαν (εικόνες)

Δύο κομμάτια του υποβρυχίου Titan βρέθηκαν κατά τη διάρκεια της έρευνας για τους πέντε αγνοούμενους επιβαίνοντες κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού. Πρόκειται για το πλαίσιο προσγείωσης και το πίσω κάλυμμα του υποβρυχίου. Ο David Mearns, ένας εμπειρογνώμονας διάσωσης επιβεβαίωσε ότι δύο κρίσιμα μέρη του υποβρυχίου έχουν εντοπιστεί, αλλά όχι ακόμη το κύτος.

Ο Mearns ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πρόκειται για ένα αντισυμβατικό υποβρύχιο, αυτό το πίσω κάλυμμα είναι το μυτερό άκρο του και το πλαίσιο προσγείωσης είναι το μικρό πλαίσιο πάνω στο οποίο φαίνεται να κάθεται».

«Ένα πεδίο συντριμμιών συνεπάγεται διάσπαση του υποβρυχίου… αυτό δείχνει πραγματικά ποιο είναι το χειρότερο σενάριο, το οποίο είναι μια καταστροφική αποτυχία και γενικά εσωτερική κατάρρευση», τόνισε ο ειδικός.

Το BBC έδωσε στη δημοσιότητα ένα γράφημα όπου δείχνει ποια είναι αυτά τα δύο τμήματα του υποβρυχίου που βρέθηκαν από το καναδικό Horizon Arctric.

Στην εικόνα βλέπουμε πού ακριβώς βρίσκονται το πλαίσιο προσγείωσης και το πίσω κάλυμμα στο υποβρύχιο Titan.

titan1.webp

Η Αμερικανική Ακτοφυλακή επιβεβαίωσε νωρίτερα ότι βρέθηκαν συντρίμμια του υποβρυχίου χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες ενώ αναμένεται να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στις 15:00 (τοπική ώρα – 22:00 ώρα Ελλάδας).

Ακαριαίος θάνατος το επικρατέστερο σενάριο των 5 επιβατών στο Titan

Ο θάνατός τους φαίνεται πώς ήταν ακαριαίος, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών. «Η μόνη σωτήρια χάρη είναι ότι ο θάνατος θα ήταν άμεσος, κυριολεκτικά σε χιλιοστά του δευτερολέπτου και οι άνδρες δεν θα είχαν ιδέα τι συνέβαινε», δήλωσε στο Skynews, ο David Mearns.

Σχετικά Άρθρα