Ηλιόπουλος για οδοντιάτρους: Ζητώ ειλικρινά συγνώμη – Ας εστιάσουμε στην πρόταση για ψηφιοποίηση της υγείας

 Ηλιόπουλος για οδοντιάτρους: Ζητώ ειλικρινά συγνώμη – Ας εστιάσουμε στην πρόταση για ψηφιοποίηση της υγείας

Συγγνώμη από τους οδοντιάτρους ζητά με διευκρινιστική δήλωση του ο Βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Όθωνας Ηλιόπουλος μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του στην ΕΡΤ όπου μίλησε για την φοροδιαφυγή στον κλάδο και ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «δεν μας ψηφίζουν οι οδοντίατροι έτσι και αλλιώς, οπότε ας πληρώσουν κάτι παραπάνω». Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος αντέδρασε άμεσα κάνοντας λόγο για στοχοποίηση του κλάδου με τον υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να αναφέρει στη διευκρινιστική δήλωση του: «Αν αυτό κατάλαβαν οι ακροατές ζητώ ειλικρινά συγγνώμη από όποια ομάδα ένοιωσε τέτοια πρόθεση και δηλώνω ευθαρσώς ότι τίποτα τέτοιο δεν εννοώ».

Αναλυτικά, η δήλωση:

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ για την ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ και τους Οδοντιάτρους

Από μία συνέντευξη μιας ώρας στην ¨Φωνη της Ελλάδας¨στην ΕΡΤ1, όπου παρέθεσα συγκεκριμένες θέσεις για την δραστική βελτίωση του ΕΣΥ και στην οποία αυτοσαρκάστηκα πολλές φορές ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αθηνών άκουσε ότι κατηγόρησα συλλήβδην τους οδοντιάτρους ότι φοροδιαφευγουν. Αναλύοντας την ανάγκη ψηφιοποίησης της υγείας είπα χαριτολογώντας ότι για καποιους, γιατρους οδοντιάτρους κλπ που φοροδιαφεύγουν το μέτρο αυτό δεν θα φανεί αρεστό. Καμία πρόθεση δεν είχα να αποδώσω φοροδιαφυγή σε μία ολόκληρη επαγγελματική κατηγορία, θα ήταν αδιανόητο. Αν αυτό κατάλαβαν οι ακροατές ζητώ ειλικρινά συγγνώμη από όποια ομάδα ένοιωσε τέτοια πρόθεση και δηλώνω ευθαρσώς ότι τίποτα τέτοιο δεν εννοώ. 

Ας εστιάσουμε όμως στην πρόταση μας για την καθολική ψηφιοποίηση της υγείας που θα περιλαμβάνει όλες τις ιατρικές καί οδοντιατρικές πράξεις, φυσικοθεραπείες, επισκέψεις στο σπίτι και όποια άλλη δραστηριότητα αφορά την παροχή υγείας σε ασθενείς. Ένα τέτοιο μέτρο προάγει κυρίως την σωστή περίθαλψη των πολιτών. 

Συγχρόνως όμως εξασφαλίζει διαφάνεια στις οικονομικές συναλλαγές στο χώρο της υγείας και είναι απαραίτητο για την διαμόρφωση ενός νοσολογικού χάρτη της χώρας και την χάραξη σωστής πολιτικής υγείας.

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την οδοντιατρική περίθαλψη προβλέπει επέκταση του ρόλου των οδοντιάτρων στην σχολική εκπαίδευση, προληπτική σχολική οδοντιατρική και διορισμούς οδοντιάτρων σε δημόσια κέντρα υγείας και νοσοκομεία. Για νέους οδοντιάτρους που μπορεί να μην έχουν την οικονομική ευμάρεια να ανοίξουν δικό τους ιατρείο και να πάρουν δάνεια η πρόταση μας ανοίγει ένα καινούργιο πεδίο επαγγελματικής εξέλιξης και δίνει στην οδοντιατρική πράξη την δυνατότητα της δημόσιας περίθαλψης που της αξίζει.

Με εκτίμηση για όλους που συμμετέχουν στην παροχή υγείας

Οθων Ηλιόπουλος

Υποψήφιος Βουλευτής Επικρατείας ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Σχετικά Άρθρα