Θα είναι η Σοφία Ζαχαράκη η επόμενη κυβερνητική εκπρόσωπος;

 Θα είναι η Σοφία Ζαχαράκη η επόμενη κυβερνητική εκπρόσωπος;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δηλώσει ρητώς πως η νέα κυβέρνησή του -εφόσον αποκτήσει αυτοδύναμη κοινοβουλευτική πλειοψηφία- θα έχει έντονα γυναικείο άρωμα. Οι πληροφορίες, λοιπόν, αναφέρουν πως αυτό θα συμπυκνωθεί και στην εικόνα της κυβέρνησης που είναι ο εκπρόσωπός της.

Όπως μαθαίνει το libre για την θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου προαλείφεται η Σοφία Ζαχαράκη, πρώην υφυπουργός Τουρισμού και Παιδείας, η οποία εξελέγη πρώτη στην Ανατολική Αττική και αποτέλεσε έκπληξη (όχι, όμως, για τους γνωρίζοντες…) αφού άφησε πίσω της δύο υπουργούς, τον Μάκη Βορίδη και τον Στέλιο Πέτσα (ο οποίος μέσω προγραμμάτων τοπικής αυτοδιοίκησης του υπουργείου Εσωτερικών είχε κατευθύνει μεγάλες επιδοτήσεις στην εκλογική του περιφέρεια), αλλά και “παραδοσιακά” ονόματα της περιοχής.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ζητήσει προσωπικά από την Σοφία Ζαχαράκη να κατέλθει στην συγκεκριμένη περιφέρεια -από την οποία αποχώρησε η Γεωργία Μαρτίνου, κόρη του μεγαλοεφοπλιστή-, κάτι που αρχικώς προκάλεσε δυσθυμία στην ίδια, δεδομένου ότι το ψηφοδέλτιο ήταν σκληρά ανταγωνιστικό και εκείνη δεν είχε στέρεες βάσεις. Ωστόσο, όχι μόνο τα πήγε πολύ καλά και εξελέγη αλλά κατέκτησε και την πρωτιά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αφήσει να εννοηθεί πως θα ήθελε την κ. Ζαχαράκη σε υπουργικό θώκο, λέγεται πως είναι πιθανό να την δούμε στη θέση της κυβερνητικής εκπροσώπου.

Φωτογραφία του με την Σοφία Ζαχαράκη ανάρτησε και ο πρώην υπουργός και εκλεγμένος βουλευτής στον νότιο τομέα της Αθήνας Τάκης Θεοδωρικάκος. Οι πληροφορίες σχετικά με το εάν θα είναι ή όχι στο κυβερνητικό σχήμα είναι αντιφατικές. Κάποιες τον θέλουν εκτός, ορισμενοι, ωστόσο, θεωρούν πως τελικά ο δραστήριος και στο πολιτικό παρασκήνιο πρώην υπουργός μπορεί να διαψεύσει εκείνους που προεξοφλούν πως μπορεί να ελπίζει μόνο στο …rotation.

Σχετικά Άρθρα