Μητσοτάκης: Να βελτιώσουμε τα ποσοστά μας στη Θεσσαλονίκη – Αρκετά με τους ντεμέκ πιστούς

 Μητσοτάκης: Να βελτιώσουμε τα ποσοστά μας στη Θεσσαλονίκη – Αρκετά με τους ντεμέκ πιστούς

Την κεντρική προεκλογική του ομιλία στην Βόρεια Ελλάδα πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης κοντά στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου εν όψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.  «Σας ευχαριστώ για την εντυπωσιακή υποδοχή και την εντυπωσιακή νίκη που δώσατε στη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Οι πολίτες μας επιβράβευσαν και έριξαν μαύρο στην τοξικότητα» τόνισε αρχικά ο κ. Μητσοτάκης.

Στη συνέχεια εξαπέλυσε επίθεση στα κόμματα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας τονίζοντας πως «πολλές ακραίες στη Βουλή δεν σημαίνει απαραίτητα πολυφωνία» και ανέφερε χαρακτηριστικά «αρκετά με τους ντεμέκ πιστούς και τους ντεμέκ πατριώτες. Οι πρώτοι εμπορεύονται την θρησκεία ενώ άλλοι τολμούν να μονοπωλούν την εθνική συνείδηση. Είμαι εδώ για να μιλήσω για τον πατριωτισμό της ευθύνης. Οι Μακεδόνες όπως και όλοι οι Έλληνες εξουδετέρωσαν την παγίδα της απλής αναλογικής. Η Θεσσαλονίκη είναι το απόρθητο κάστρο της παντοδύναμης και αυτοδύναμης Ελλάδας».

«Προσέξτε, τίποτε δεν έχει κριθεί ακόμη. Εδώ στην περιφέρεια Θεσσαλονίκης τα ποσοστά μας έχουν ακόμη περιθώρια ανόδου» και πρόσθεσε: «Να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους και να πάρει αυτή η πόλη τη θέση που της αξίζει». Μάλιστα χαρακτήρισε τη Θεσσαλονίκη “απόρθητο κάστρο της αυτοδύναμης και παντοδύναμης Ελλάδας”.

«Στις 25 Ιουνίου οι κάλπες θα είναι άδειες. Για να έχουμε σταθερή και ισχυρή κυβέρνηση πρέπει να πλημμυρίσουν με εκατομμύρια ψηφοδέλτια της ΝΔ. Να προχωρήσουμε στον δρόμο των μεγάλων μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη η πατρίδα μας. Αποδείξατε στην κάλπη πως η Ελλάδα θέλει να προχωρήσει μπροστά. Με ευπρέπεια, και όχι σε αυτούς που επένδυσαν στον διχασμό, στο μαύρο και την τοξικότητα».

Ακόμη ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως «θα έχουμε το ωραιότερο μετρό της Ευρώπης, όχι με ζωγραφισμένα εκδοτήρια».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην άμυνα της χώρας που βελτιώθηκε με τα Rafale, της Belh@rra και τα F-35, ενώ ανέλυσε τους στόχους της επόμενης τετραετίας. Όπως είπε, βασική προτεραιότητα είναι η στήριξη του ΕΣΥ αλλά και η αύξηση των μισθών. «Στα 1.500 ευρώ ο μέσος μισθός, ο βασικός στα 950 ευρώ. Εμείς είμαστε η παράταξη που στηρίζει την ελληνική οικογένεια. Θα καταργήσουμε το τέλος επιτηδεύματος. Οι μισθοί πρέπει επιτέλους να πλησιάσουν τον ευρωπαϊκό μέσο όρο», είπε χαρακτηριστικά.

«Πετύχαμε όλη η Ελλάδα να είναι μπλε. Τώρα ήρθε η ώρα σε αυτή την εμπιστοσύνη να ανταποκριθούμε με μία Ελλάδα ισχυρή. Οι Έλληνες μας καλούν να προχωρήσουμε σταθερά, τολμηρά, μόνο μπροστά», ξεκαθάρισε.