Μητσοτάκης: Η αντιπολίτευση θα ψάχνεται για πολύ καιρό, εμείς θα πρέπει να είμαστε η αντιπολίτευση του εαυτού μας

 Μητσοτάκης: Η αντιπολίτευση θα ψάχνεται για πολύ καιρό, εμείς θα πρέπει να είμαστε η αντιπολίτευση του εαυτού μας

«Το δικό μου μέλημα είναι να πείσω τους πολίτες ότι πρέπει να έχουμε μια σταθερή κυβέρνηση», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ότι «όσο καλύτερο είναι το αποτέλεσμα για το κόμμα του, τόσο μεγαλύτερη είναι και η ευθύνη», ενώ παρατήρησε ότι «η αντιπολίτευση θα ψάχνεται για αρκετό καιρό», πράγμα που υποχρεώνει τη ΝΔ να είναι αντιπολίτευση του εαυτού της.

Για την αρχιτεκτονική της νέας κυβέρνησης, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «θα υπάρξουν αλλαγές ως προς τη μεταφορά κάποιων χαρτοφυλακίων από υπουργείο σε υπουργείο, εφόσον μας εμπιστευθεί ο ελληνικός λαός, το κύριο μέλημά μου, όμως αυτή τη στιγμή είναι να πείσω τους πολίτες να μας εμπιστευθούν, θέλω και θα έχει επόμενες γυναίκες η νέα κυβέρνηση, θα είναι πιο αποτελεσματική, έχω μιλήσει ήδη για το υπουργείο Οικογένειας, έχω δει κι εγώ τα ρεπορτάζ».

«Θα επιμείνω πολύ στην ανάγκη να μπορούμε να έχουμε συγκεκριμένη στοχοθεσία, οδικό χάρτη υλοποίησης για κάθε υπουργείο συμφωνημένο στην αρχή κάθε χρονιάς, και η δεύτερη μεγάλη επιτυχία είναι η διαλειτουργικότητα μεταξύ των υπουργείων, που έγινε μέσα από έναν καλό μηχανισμό συντονισμού», δήλωσε στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΝΔ και συνέχισε: «Τους πολίτες απασχολούν δύο θέματα, η ακρίβεια που επιμένει, λύση δεν είναι τα προσωρινά επιδόματα με μόνιμες αυξήσεις μισθών θα λυθεί, η υγεία είναι μείζον θέματα για την επόμενη 4ετία. Πρώτο να υλοποιήσουμε τα έργα από το Ταμείο Ακάμαψης και να ξεμπλοκάρουμε τις προσλήψεις, να βρούμε τρόπο να στελεχώσουμε τα ακριτικά μας νησιά, θα χρειαστούμε παρεμβάσεις και στο ΑΣΕΠ, να μην χρειάζονται χρόνια για να προσλάβουμε έναν γιατρό και άμεσες παρεμβάσεις για το ΕΚΑΒ, επιμένω στην πρωτοβουλία για τις αεροδιακομιδές. Να αποκρούσουμε τη χυδαία ρητορική της αντιπολίτευσης ότι θέλουμε να αφήσουμε τους καρκινοπαθείς να πεθαίνουν για να ιδιωτικοποιήσουμε την Υγεία».

Για το μεγάλο ποσοστό που φαίνεται ότι θα συγκεντρώσει η ΝΔ και στις δεύτερες εκλογές και για το αν πρόκειται για «παντοδυναμία Μητσοτάκη», ο πρόεδρος του κόμματος απάντησε ότι «είναι μεγάλη ευθύνη, αφού ο κόσμος έβαλε τον πήχη πολύ ψηλά, δεν υπάρχει και πολιτικό άλλοθι, να εγκλωβιστούμε σε ισορροπίες. Η κυβέρνηση θα πρέπει να επιδείξει προσαρμοστικότητα. Η αντιπολίτευση θα ψάχνεται για πολύ καιρό, εμείς θα πρέπει να είμαστε η αντιπολίτευση του εαυτού μας, θα έχουμε τα αυτιά μας ανοιχτά, όσο καλύτερο το αποτέλεσμα τόσο πιο αυστηρός θα είμαι σε οποιαδήποτε αλαζονική συμπεριφορά. Τα στελέχη μας πήραν το μήνυμα και δεν επέδειξαν καμία αλαζονία, έτρεξαν σε όλη την Ελλάδα, είναι βαριά η ευθύνη η οποία ο λαός φαίνεται να θέλει να εναποθέσει στους ώμους μας».