Ερντογάν: “Απορρίπτουμε τη ρητορική μίσους κατά των προσφύγων – Νεκροταφείο η Μεσόγειος” – Αναφορά στη Πύλο

 Ερντογάν: “Απορρίπτουμε τη ρητορική μίσους κατά των προσφύγων – Νεκροταφείο η Μεσόγειος” – Αναφορά στη Πύλο

Με αφορμή την εκατόμβη νεκρών στα ανοιχτά της Πύλου, σε διεθνή ύδατα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε για το Προσφυγικό και χαρακτήρισε τη Μεσόγειο «προσφυγικό νεκροταφείο». «Απορρίπτουμε τη ρητορική μίσους, τη νεοναζιστική ιδεολογία, την ισλαμοφοβία και την ξενοφοβία κατά των προσφύγων που εξαπλώθηκαν σε άλλες κοινωνίες» είπε, μεταξύ άλλων, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων.

Ο λόγος του έγινε ακόμα πιο οξύς στη συνέχεια: «Βλέπουμε αυτά τα νοσηρά κινήματα, που δεν θεωρούν κανέναν άλλον ως άνθρωπο, εκτός από τη δική τους φυλή, τον πολιτισμό και τις πεποιθήσεις τους, ως απειλή για τις ανθρώπινες αξίες και το κοινό μέλλον της ανθρωπότητας».

Κλείνοντας, ο Τούρκος πρόεδρος είπε: «Η αλαζονική νοοτροπία, που έχει τις ρίζες της στην αποικιοκρατία, έχει μεγάλη επίδραση στη μετατροπή της Μεσογείου, που υπήρξε λίκνο πολιτισμών σε όλη την Ιστορία, σε γιγάντιο προσφυγικό νεκροταφείο τα τελευταία χρόνια. Το πιο πρόσφατο και επαίσχυντο παράδειγμα αυτού ήταν η ανθρωπιστική τραγωδία που σημειώθηκε στο Αιγαίο την περασμένη εβδομάδα, κατά την οποία εκατοντάδες αθώοι άνθρωποι, τα περισσότερα παιδιά, έχασαν τη ζωή τους».

Σχετικά Άρθρα