Παρασκήνιο: Το μεγάλο “μπαμ” στο νέο υπουργικό συμβούλιο – Ποιος πρωτοκλασάτος αλλάζει χαρτοφυλάκιο – Η έκπληξη με… την πρόεδρο της Βουλής

 Παρασκήνιο: Το μεγάλο “μπαμ” στο νέο υπουργικό συμβούλιο – Ποιος πρωτοκλασάτος αλλάζει χαρτοφυλάκιο – Η έκπληξη με… την πρόεδρο της Βουλής

Κορυφώνεται η αγωνία των γαλάζιων βουλευτών για το ποιοί θα συμμετέχουν στο νέο υπουργικό συμβούλιο και φουντώνει η ονοματολογία στο παρασκήνιο.  Χθες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σκιαγράφησε τον «χαρακτήρα» της επόμενης κυβέρνησης δηλώνοντας πως: «Εφόσον μας εμπιστευτεί ο λαός την άλλη Κυριακή, θα ορκιστεί μια κυβέρνηση σκληρής δουλειάς και μετρήσιμου αποτελέσματος».

Ο πρόεδρος της ΝΔ, δήλωσε πως η συγκρότηση της νέας κυβέρνηση αποτελεί για τον ίδιο έναν «ευχάριστο πονοκέφαλο» επισημαίνοντας πως θα αξιοποιήσει τους καλύτερους χωρίς δεσμεύσεις απο εσωκομματικές ισορροπίες. 

Στα βαριά χαρτιά του νέου υπουργικού συμβουλίου περιλαμβάνεται πρωτίστως ο Νίκος Δένδιας, ο οποίος σάρωσε στις προηγούμενες εκλογές φέρνοντας περίπου 100.000 ψήφους στη ΝΔ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην υπουργός εξωτερικών ακούγεται πως θα αναλάβει το κρίσιμο χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Σταθερή αξία για τη γαλάζια παράταξη παραμένει ο Κωστής Χατζηδάκης που στην προηγούμενη κυβέρνηση ανέλαβε δύο κρίσιμα υπουργικά πόστα και τα έφερε εις πέρας. 

«Πρωτοκλασάτοι υπουργοί θα βρεθούν σε άλλα υπουργεία και αυτό θα είναι ο κανόνας» ανέφερε χθες κατά την διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνοντας αρκετούς να πιστεύουν πως με την δήλωση του αυτή «φωτογράφιζε» τον Άδωνη Γεωργιάδη, τον Μάκη Βορίδη, τον Βασίλη Κικίλια, τον Κυριάκο Πιερρακάκη, τον Μίλτο Βαρβιτσιώτη, τον Τάκη Θεωδορικάκο και τον Μιχάλη Χρυσοχοίδη. Αναβαθμισμένη θέση στο νέο υπουργικό συμβουλίο ακούγεται πως θα έχει ο Νίκος Παπαθανάσης και ο Θεόδωρος Σκυλακάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί δημόσια πως το νέο υπουργικό θα έχει περισσότερες γυναίκες. Υπο αυτά τα δεδομένα, θεωρείται βέβαιη η υπουργοποίηση της Ειρήνης Αγαπηδάκη, της Δόμνας Μηχαιλίδου, της Μαρίας Συρεγγέλα, της Σοφίας Ζαχαράκη, της Χριστίνας Αλεξοπούλου, της Έλενας Ράπτη και βέβαια της Νίκης Κεραμέως. Μάλιστα, ακούγεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης σκέπτεται να προτείνει γυναίκα για Πρόεδρο της Βουλής και στην περίπτωση αυτή η «επικρατέστερη» πιθανότατα θα είναι η πρώην υπουργός Παιδείας. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλυψε πως «θα δωθούν ευκαιρίες σε νέους παίκτες για να δείξουν τις δυνατότητες τους». Σε αυτό το πλαίσιο, το όνομα του Κωνσταντίνου Κυρανάκη, του Δημήτρη Καιρίδη και του Τάσου Χατζηβασιλείου ακούγεται έντονα για υπουργοποιηση. 

Σχετικά Άρθρα