ΝΔ: Ο κ. Μουζάλας συνεχίζει να διασύρει την χώρα

 ΝΔ: Ο κ. Μουζάλας συνεχίζει να διασύρει την χώρα

Απάντηση στη δήλωση του Γιάννη Μουζάλα για τον φράχτη στον Έβρο, πως «όταν πέσει, θα πάρω χαρά σαν να έπεφτε το τείχος του Βερολίνου», έδωσε με ανακοίνωσή της η ΝΔ. Σύμφωνα με το γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, «συνεχίζει να διασύρει τη χώρα με αφορμή το τραγικό ναυάγιο και να υπεραμύνεται της πολιτικής των ανοιχτών συνόρων που εφάρμοσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2015-2019 δηλώνοντας σήμερα πως “όταν πέσει ο φράχτης του Έβρου, θα χαρεί σαν να έπεφτε το τείχος του Βερολίνου”».

«Την ίδια στιγμή, ο κ. Τσίπρας επαίρεται για την πολιτική του στο μεταναστευτικό και μιλάει στο όνομα του ανθρωπισμού, με δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους σε άθλιες συνθήκες στα κολαστήρια της Μόριας και της Ειδομένης και πολύ περισσότερους να πνίγονται στη θάλασσα, έρμαια των εγκληματικών κυκλωμάτων των εμπόρων της ανθρώπινης απελπισίας. Τόσο υποκριτές, τόσο ανεύθυνοι», αναφέρει ακόμη η ΝΔ.

Η δήλωση Μουζάλα που προκάλεσε την απάντηση της ΝΔ

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Μουζάλας, μέσω ραδιοφωνικής του συνέντευξης στον Status FM, δήλωσε: «Ο φράχτης είναι εργαλείο, σημασία έχει πώς τον χρησιμοποιείς. Εγώ δεν θα ήθελα να υπάρχουν φράχτες. Όταν πέσει, θα έπαιρνα χαρά σαν να έπεφτε το τείχος του Βερολίνου».

Ακόμη, ο πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής επισήμανε: «Η Ευρώπη χτίζει τείχη συνέχεια. Έαν δεν υπάρχουν νόμιμες οδοί, τότε οι φράχτες θα καθυστερούν λίγο (τις μεταναστευτικές ροές), και θα λειτουργούν όπως τα μπλοκαρισμένα ρέματα και τα ποτάμια στις πόλεις που όταν μπλοκάρουν υπερχειλίζουν και φωνάζουμε», υποστήριξε ακόμη ο κ. Μουζάλας.

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Μουζάλας χαρακτήρισε πολιτικό έγκλημα της Ευρώπης το ναυάγιο στην Πύλο, «με συναυτουργό τη ΝΔ», ισχυριζόμενος πως η πολιτική της αποτροπής που ακολουθεί, δηλαδή να μην έρχονται οι μετανάστες στην Ελλάδα, τους οδηγεί στο να αναζητούν μη νόμιμες διόδους.