Μαρουσάκης: Έρχεται θερμή μάζα από την Αφρική με 36αρια

 Μαρουσάκης: Έρχεται θερμή μάζα από την Αφρική με 36αρια

Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης ενημέρωσε μέσω Facebook για τον καιρό των επόμενων ημερών γράφοντας «επιτέλους καλοκαίρι!».

Όπως αναφέρει η θερμοκρασία θα ανέβει μιας και θα υπάρξει μετατόπιση μιας πολύ θερμής αέριας μάζας από τις ακτές της Βόρειας Αφρικής προς την Ελλάδα.

«Για τον μήνα Ιούνιο μια ενδεικτική μέση μέγιστη θερμοκρασία είναι οι 32 περίπου βαθμοί Κελσίου. Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας φαίνεται ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες θα συναντήσουμε θερμοκρασίες κοντά στους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου, τοπικά ίσως και λίγο παραπάνω, με τις μεγαλύτερες θερμοκρασίες να καταγράφονται σε κλειστές περιοχές της δυτικής ηπειρωτικής χώρας, στον Θεσσαλικό – Αργολικό κάμπο, προς τη Μεσσηνία, τη Λακωνία, το εσωτερικό της κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και στο εσωτερικό νησιών του νοτιοανατολικού Αιγαίου» ανέφερε μεταξύ άλλων σε ανάρτησή του. 

Ο μετεωρολόγος πρόσθεσε πως στο Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά θα επικρατήσει τοπικά ισχυρός βοριάς, που από τη μια θα δροσίζει από την άλλη όμως θα αυξάνει τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Σχετικά Άρθρα