Έντονη καταιγίδα στην Εύβοια – Πλημμύρισαν σπίτια, ποτάμια οι δρόμοι – Χαλάζι στη Σκύρο (εικόνες, vid)

 Έντονη καταιγίδα στην Εύβοια – Πλημμύρισαν σπίτια, ποτάμια οι δρόμοι – Χαλάζι στη Σκύρο (εικόνες, vid)

Η κακοκαιρία έχει σαρώσει μεγάλο μέρος της Εύβοιας αλλά και της Σκύρου δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα σε σπίτια, δρόμους αλλά και καλλιέργειες. Από τις πρώτες πρωινές ώρες ρίχνει ασταμάτητα έντονη βροχή με την καταιγίδα να «χτυπά» όλο το Νομό. Επί ποδός βρίσκεται η Πολιτική Προστασία της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ευβοίας.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται σε δρόμους τόσο της Νότιας αλλά και της Βόρειας Εύβοιας, οι οποίοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια από τους υψηλούς τόνους βροχής που πλήττουν το νομό από τα ξημερώματα, όπως θα δείτε χαρακτηριστικά στα παρακάτω βίντεο.

Βίντεο από την καταιγίδα στην Εύβοια:

Το πρώτα σημαντικά προβλήματα καταγράφονται στην Εύβοια από το έντονο κύμα κακοκαιρία που «χτυπάει» τη χώρα από την Παρασκευή, καθώς στην περιοχή του Αλιβερίου έριξε ισχυρή καταιγίδα, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια.

Επί ποδός βρίσκεται η διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας αλλά και η Πυροσβεστική η οποία έφτασε στο σημείο καθώς ενημερώθηκε από τους ένοικους.

Η έντονη βροχόπτωση είχε μεγάλη διάρκεια, συνοδεύτηκε από ασταμάτητους κεραυνούς, στη Νότια Εύβοια. Μάλιστα, από την καταιγίδα γέμισε με σημαντικό όγκο νερού η παραλία του Καράβου, με συνέπεια τα οχήματα μετά βίας να διασχίζουν τον δρόμο.

Το 112 χτύπησε στην Εύβοια

Μήνυμα από το 112 εστάλη πριν από λίγη ώρα σε κεντρική και νότια Εύβοια, Κυκλάδες, Χίο και Λέσβο προειδοποιώντας για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ώρες. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανάρτηση «Περιορίστε τις μετακινήσεις σας & ακολουθείτε οδηγίες των Αρχών».

Καταιγίδες, κεραυνοί και χαλάζι αναμένονται μέχρι το βράδυ σύμφωνα την επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών φαινομένων που έγινε το πρωί της Κυριακής από την ΕΜΥ.

Μεγάλος όγκος νερού στην Εύβοια

Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης έκανε λόγο για μεγάλο όγκο νερού μέσα στη νύχτα αλλά και αύριο, στην Αττικοβοιωτία, την Εύβοια, τις Σποράδες, τη Θεσσαλία, την Χαλκιδική, προς τα βορειοανατολικά τμήματα της Πελοποννήσου, αλλά και τις δυτικές και βόρειες Κυκλάδες.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη:

“Μεγάλη προσοχή μέσα στη νύχτα αλλά και αύριο στην Αττικοβοιωτία, την Εύβοια, τις Σποράδες, τη Θεσσαλία, την Χαλκιδική, προς τα βορειοανατολικά τμήματα της Πελοποννήσου, αλλά και τις δυτικές και βόρειες Κυκλάδες. Τα προγνωστικά θέλουν μεγάλο όγκο νερού, συνοδεία ισχυρών ηλεκτρικών εκκενώσεων.

Αξίζει να θυμηθούμε τον Αύγουστο του 2020 όπου η Εύβοια χτυπήθηκε από έναν ισχυρό και με διάρκεια πυρήνα καταιγίδων που στο πέρασμά του άφησε ακόμη και νεκρούς.

Μεγάλη προσοχή και το Καλοκαίρι είναι μπροστά μας να απολαύσουμε θάλασσες, ακτές και γενικά τις ομορφιές του τόπου μας!”

Κακοκαιρία σαρώνει τη Σκύρο: Πέφτει χαλάζι, ποτάμια οι δρόμοι

Το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας επηρεάζει αυτή την ώρα και το νησί της Σκύρου.

Η κακοκαιρία ξεκίνησε από αργά το βράδυ του Σαββάτου και αυτή την ώρα συνεχίζεται με έντονη χαλαζόπτωση με αποτέλεσμα να μετατραπούν σε ποτάμια δρόμοι του νησιού.

Εικόνες και βίντεο:

271d9985-33b3-41e9-b950-5344183847c1
c8ed2477-7c86-466b-9849-5107c3f0c07c