Τσίπρας: Κρίσιμο διακύβευμα των εκλογών αν θα έχουμε ένα καθεστώς ανεξέλεγκτο

 Τσίπρας: Κρίσιμο διακύβευμα των εκλογών αν θα έχουμε ένα καθεστώς ανεξέλεγκτο

Το κρίσιμο διακύβευμα στις 25 του Ιούνη δεν είναι, όπως λέει ο κ. Μητσοτάκης, αν θα έχουμε στις 26 κυβέρνηση ή θα πάμε για τρίτες εκλογές, είναι αν θα έχουμε ένα καθεστώς ανεξέλεγκτο, ασύδοτο», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος σε πολίτες της Βέροιας. «Δυστυχώς, τις τελευταίες μέρες βλέπουμε την αλαζονεία και την έπαρση μιας Δεξιάς από τα πολύ παλιά», σημείωσε και πρόσθεσε πως αυτήν τη συμπεριφορά την είδαμε στις δηλώσεις της κ. Μπακογιάννη για τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «μάχη την 25η του Ιούνη», καλώντας τον κόσμο «να δώσουμε τη μάχη αυτή όλοι μαζί με μεγαλύτερο πείσμα και μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο πριν κλείσουν οι κάλπες».

«Αυτό που κρίνεται σε μία εβδομάδα από σήμερα είναι πώς και από ποιους θα κυβερνηθεί η χώρα τα επόμενα τέσσερα χρόνια» τόνισε και υπενθύμισε ότι αυτή η κάλπη δεν είναι κάλπη απλής αναλογικής. «Είναι μία κάλπη με μπόνους, ο πρώτος θα πάρει 50 έδρες μπόνους. Άρα είναι κρίσιμο να δούμε ποιος και πώς, με ποιο πρόγραμμα θα κυβερνήσει τον τόπο τα επόμενα 4 χρόνια».

Πρόσθεσε πως «στην κάλπη της ενισχυμένης αναλογικής τα διλήμματα είναι αμείλικτα. Δεν υπάρχει η έννοια της χαλαρής ψήφου. Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι δεν θέλουν απλά να κερδίσουν τις εκλογές, θέλουν να εγκαθιδρύσουν ένα ανεξέλεγκτο και ασύδοτο καθεστώς». Στηλίτευσε το γεγονός ότι «αποφεύγουν σαν το διάολο το λιβάνι τη συζήτηση για τις προγραμματικές θέσεις, δηλαδή με ποιο σχέδιο και πρόγραμμα θα κυβερνήσουν τη χώρα ή αυτοί ή εμείς. Διότι δύο είναι τα εναλλακτικά σχέδια διακυβέρνησης, δύο είναι και τα κόμματα εξουσίας. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν είναι και θα παραμείνει κόμμα εξουσίας. Δεν θα γίνει ούτε κόμμα διαμαρτυρίας ούτε κόμμα συμπλήρωμα σε κυβερνήσεις της Δεξιάς».

«Θα δώσουμε λοιπόν μαζί τη μάχη για την ανατροπή του δυσμενούς συσχετισμού της 21ης Μαΐου, αλλά η υπόσχεσή μου εδώ είναι ότι θα δώσουμε μαζί τη μάχη και στις 25 αλλά και στις 26 Ιουνίου, και την επόμενη μέρα. Για να υπερασπιστούμε τις αξίες μας, την ελληνική κοινωνία». Γιατί όπως τόνισε, «θέλω να μιλήσω τη γλώσσα της αλήθειας. Οι μέρες που έρχονται είναι δύσκολες. Η χώρα έχει ανάγκη από έναν ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για να σταθεί δίπλα στην κοινωνία, για να διεκδικήσει τα αυτονόητα απέναντι σε μία εκδικητική Δεξιά».

Με αφορμή την τραγωδία της Πύλου, ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «φρόντισε να αξιοποιήσει το τραγικό γεγονός με πάνω από 600 νεκρούς, για να ναυαγήσει το debate των πολιτικών αρχηγών. Για να ματαιώσει ο κ. Μητσοτάκης οριστικά τον πολιτικό διάλογο μπροστά στους Έλληνες πολίτες». Εξήγησε πως «ο κ. Μητσοτάκης φοβάται το διάλογο γιατί το πρόγραμμα της ΝΔ λέει πράγματα τα οποία δεν θα γίνουν και δεν λέει πράγματα που θα γίνουν. Κατέθεσε ένα Μεσοπρόθεσμο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή πριν δύο μήνες, που είναι δεσμευτικό για τις κυβερνήσεις. Εκεί καταγράφεις αναλυτικά τι θα κάνεις και ποιος είναι ο δημοσιονομικός χώρος που υπάρχει για να κάνεις αυτά τα πράγματα. Ε, από όλες τις προγραμματικές του εξαγγελίες σε αυτές τις εκλογές, ούτε μία δεν εντάσσεται στο Μεσοπρόθεσμο που κατέθεσε».

Στο πλαίσιο αυτό τόνισε πως ο κ. Μητσοτάκης «λέει ψέματα πως θα ενισχύσει τα δημόσια νοσοκομεία με 10.000 προσλήψεις, ενώ τα έχει αφήσει επίτηδες να καταρρεύσουν. Διότι δεν προβλέπονται προσλήψεις στο Μεσοπρόθεσμο. Προβλέπεται μονάχα η αναπλήρωση όσων φεύγουν από το Δημόσιο. Λέει ψέματα πως θα αυξήσει 25% το μέσο μισθό στο τέλος της τετραετίας. Διότι στο Μεσοπρόθεσμο προβλέπεται πως η πραγματική αύξηση το τέλος της τετραετίας θα είναι μόλις 1,4%, δηλαδή στασιμότητα στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα. Και αυτό στη μόνη χώρα που σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ την προηγούμενη τριετία είχε μείωση του ονομαστικού μέσου μισθού και το 2022 είχε μείωση του πραγματικού μέσου μισθού. Λέει ότι θα αυξήσει τις δαπάνες για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στα δημόσια νοσοκομεία. Λέει ψέματα, διότι το Μεσοπρόθεσμο προβλέπει ότι στην τετραετία θα μειωθούν σωρευτικά κατά 10% οι πρωτογενείς δαπάνες του Δημοσίου, κάτι που σημαίνει ότι τα νοσοκομεία δεν θα έχουν χρήματα ούτε για τα αναλώσιμα». Στο ίδιο μήκος κύματος πρόσθεσε πως δεν θα στηριχθούν τα σχολεία, το κοινωνικό κράτος, ούτε η κοινωνική και πολιτική προστασία.

«Το πραγματικό σχέδιο του κ. Μητσοτάκη είναι ένα σχέδιο συρρίκνωσης των δημοσίων δαπανών. Και ποια είναι αυτά τα πράγματα που δεν λέει αλλά ετοιμάζεται να κάνει; Αυτά που μας φανέρωσε ο κ. Πνευματικός άθελά του, ο υποψήφιος της ΝΔ, που μας είπε ότι το σχέδιο της ΝΔ στην Υγεία είναι ιδιωτικοποιήσεις, κλείσιμο δομών, συρρίκνωση των δημόσιων δαπανών, και ακόμα και διαλογή ασθενών. Ήρθε η ώρα να ‘ανατριχιάσουμε’ με το σχέδιο Μητσοτάκη για την Υγεία, όπως μας είχε πει. Διαλογή ασθενών σημαίνει πως όταν θα πηγαίνει κάποιος με χαμηλό προσδόκιμο ζωής στο δημόσιο νοσοκομείο δεν θα του δίνεται η θεραπεία, γιατί θα δίνεται σε κάποιον με μεγαλύτερο προσδόκιμο. Και όποιος δεν έχει προσδόκιμο ζωής ας πηγαίνει σε κάποιο ιδιωτικό θεραπευτήριο, εάν έχει τα χρήματα» σημείωσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, κάνοντας λόγο για «κυνική νεοφιλελεύθερη αντίληψη για το κοινωνικό κράτος και τη δημόσια Υγεία».

Τόνισε πως «απέναντι σε αυτό το σχέδιο, εμείς αντιπαρατάσσουμε το δικό μας σχέδιο με επίκεντρο την ανθρώπινη ζωή. Το σχέδιό μας δεν κάνει διακρίσεις απέναντι στους ανθρώπους ανάλογα με την οικονομική τους δυνατότητα, με τη θρησκεία τους, με το χρώμα τους. Για αυτό και βασική μας προτεραιότητα είναι ένα σύστημα Υγείας ανοιχτό σε όλους, ανεξαρτήτως της οικονομικής τους δυνατότητας. Ισχυρά δημόσια νοσοκομεία με προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών για να μπορέσουν να αντέξουν. Αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης που η κυβέρνηση της ΝΔ προβλέπει μονάχα 2% των πόρων αυτών για τη δημόσια Υγεία, σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες που προβλέπουν πάνω από 10%. Εμείς λοιπόν έχουμε σχέδιο να στηρίξουμε το ΕΣΥ, τους ανθρώπους που δουλεύουν στο ΕΣΥ, που έδωσαν την μάχη της πανδημίας στην πρώτη γραμμή και να στηρίξουμε την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας».

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Τσίπρας υπενθύμισε ότι «Όταν ήμασταν κυβέρνηση, κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες και με τρομακτική δημοσιονομική πίεση, εντάξαμε 2,5 εκ. ανασφάλιστους στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη» και σημείωσε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ «εκτός μνημονίων, με δυνατότητα να δώσει 50 – 60 δισ., δεν προσέλαβε ούτε έναν μόνιμο στο ΕΚΑΒ εδώ και 4 χρόνια. Εμείς είχαμε προσλάβει πάνω από 300. Αυτά τα 4 χρόνια της ΝΔ 560 ήταν οι αποχωρήσεις στο ΕΚΑΒ. Να γιατί βλέπουμε κάθε μέρα συμβάντα, άνθρωποι να πεθαίνουν στην καρότσα αγροτικών αυτοκινήτων διότι δεν υπάρχει ασθενοφόρο. Να λοιπόν η διαφορά αντίληψης για το πώς πρέπει να στηριχθεί η κοινωνία».

Στην συνέχεια, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο ζήτημα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, λέγοντας ότι ότι «το σχέδιο Πισσαρίδη είναι το σχέδιο της ΝΔ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις» και πρόσθετε ότι «το σχέδιο αυτό προβλέπει συρρίκνωση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας γιατί αυτές – λέει το σχέδιο τους – δεν είναι ανταγωνιστικές και πρέπει να κλείσουν. Δεν υλοποιήθηκε αυτό το σχέδιο λόγω της πανδημίας, καθώς δίνονταν οι επιστρεπτέες προκαταβολές. Θα υλοποιηθεί όμως τα επόμενα 4 χρόνια». Ο κ. Τσίπρας στο σημείο αυτό τόνισε ότι «Απέναντι σε αυτό το σχέδιο εμείς δεν προτείνουμε αύξηση των εισφορών, όπως λένε τα προπαγανδιστικά παπαγαλάκια, αλλά αντιθέτως προτείνουμε ρύθμιση χρεών, που δημιουργήθηκαν στην πανδημία, όπως κάναμε και το 2018 για τα χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία».

Για το ζήτημα της ακρίβειας ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στον κ. Μητσοτάκη λέγοντας ότι “Ο κ. Μητσοτάκης δεν αποφάσισε ούτε μια στιγμή να σταματήσει την αισχροκέρδεια, αλλά δημιούργησε έναν μηχανισμό αναδιανομής του εισοδήματος. Κρατώντας υψηλά τον ΦΠΑ για να έχει υπερέσοδα στα δημόσια ταμεία, προκειμένου να τα κατευθύνει σε επιδοτήσεις που πηγαίνουν στοχευμένα στα καρτέλ της ενέργειας, της διύλισης και της εφοδιαστικής αλυσίδας των τροφίμων για να κρατούν ψηλά τις τιμές. Λέει ότι δεν έχει βάλει ούτε έναν φόρο. Η αλήθεια είναι ότι τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έχει αυξήσει την φορολογία πάνω από 6 δισ. ευρώ κρατώντας υψηλό τον ΦΠΑ. Γιατί όταν το καλάθι του νοικοκυριού από 50 ευρώ πάει στα 100 ευρώ, δεν χρειάζεται να αυξήσεις τον ΦΠΑ. Διπλασιάζεται ο φόρος που πληρώνει ο πολίτης». Ο κ. Τσίπρας στο πλαίσιο αυτό υπογράμμισε ότι «Η αλήθεια είναι ότι κάποια στιγμή θα τελειώσουν οι επιδοτήσεις.

Ο κ. Μητσοτάκης αρνείται πεισματικά να μειώσει τον ΦΠΑ και τον ΕΦΚ στα καύσιμα. Και ρωτάμε εμείς: Τι θα γίνει όταν τελειώσουν οι επιδοτήσεις; Πώς θα ζήσει η μέση λαϊκή οικογένεια; Πώς θα επιβιώσει η μεσαία τάξη και οι συνταξιούχοι, που βλέπουν το εισόδημά τους να τελειώνει την τρίτη βδομάδα του μήνα;» και τόνισε ότι «Δεν τους ενδιαφέρει τι γίνει. Τους ενδιαφέρει να κερδίσουν τις εκλογές. Και την επόμενη ημέρα δεν τους νοιάζει πώς θα αντέξει η κοινωνία». Αναφερόμενος ο κ. Τσίπρας στο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας τόνισε ότι «Εμείς αντιθέτως έχουμε σχέδιο να φορολογήσουμε τα υπερκέρδη των καρτέλ, να σταματήσουμε την αισχροκέρδεια και αυτό τον πλούτο που καρπώνονται να τον επιστρέψουμε στην κοινωνία. Έχουμε σχέδιο να μειώσουμε τον ΦΠΑ και τον ΕΦΚ. Ειδικά για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, να ακυρώσουμε την καταβολή του ΕΦΚ για το αγροτικό και κτηνοτροφικό πετρέλαιο».

Για το ζήτημα των πλειστηριασμών, ο κ. Τσίπρας σημείωσε χαρακτηριστικά: «Μας λένε ότι δεν υπάρχει θέμα με τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας» και τόνισε ότι «Αυτά που βλέπουμε, με τον ανάπηρο στην Χαλκιδική που κοιμάται έξω από το σπίτι του επειδή ήταν εγγυητής στο δάνειο του άνεργου γιου του, στην μητέρα μονογονεϊκής οικογένειας στα Πετράλωνα που βγήκε έξω από το σπίτι της γιατί χρώσταγε 10.000 ευρώ – δεκάδες περιπτώσεις που δεν προβάλλονται από τα μέσα ενημέρωσης – αυτές οι εικόνες θα είναι οι εικόνες της καθημερινότητας μας την επόμενη ημέρα. Διότι 700.000 ενυπόθηκα δάνεια πρώτης κατοικίας, επαγγελματικής στέγης και αγροτικής γης έχουμε περάσει στα funds. Τα funds έχουν ένα σχέδιο, τα αγόρασαν με 15 – 20% και θέλουν να πάρουν πίσω το 100%. Αυτό είναι το κρυφό σχέδιο Μητσοτάκη. Η μεγαλύτερη αναδιανομή περιουσίας που έχει δει η χώρα από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο».

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για την ρύθμιση των χρεών και την προστασία λέγοντας: «Εμείς αντιθέτως, έχουμε σχέδιο την δίκαιη ρύθμιση, προκειμένου να στηριχθούν όχι μόνο οι αδύναμοι αλλά και η μεσαία τάξη, να μπορέσουν να αποπληρώσουν τα δάνειά τους σταδιακά με μεγάλο κούρεμα της ονομαστικής αξίας του χρέους και με κρατική ενίσχυση. Προκειμένου να μείνουν τα σπίτια, η επαγγελματική στέγη και η αγροτική γη στην ιδιοκτησία της μεσαίας τάξης και των αδύναμων. Διότι δεν είναι δικαιοσύνη να θέλουν τα funds να βγάλουν υπερκέρδη από την περιουσία της μεσαίας τάξης».

Στο πλαίσιο αυτό, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ αποφεύγουν επιμελώς αυτή την προγραμματική αντιπαράθεση. Για το θέμα του ΕΣΥ, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, της ακρίβειας, των πλειστηριασμών. Τους οποίους πλειστηριασμούς θα τους κάνουν αυτοί που χρωστάνε 400 εκ. στις τράπεζες δανεικά και αγύριστα». Τόνισε σε αυτό το σημείο ο κ. Τσίπρας ότι «Αυτά είναι για εμάς τα 4 μεγάλα προγραμματικά ζητήματα: ΕΣΥ, μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ακρίβεια, πλειστηριασμοί».

Ως εκ τούτου, σημείωσε πως «το κρίσιμο διακύβευμα στις 25 του Ιούνη δεν είναι όπως λέει ο κ. Μητσοτάκης εάν θα έχουμε στις 26 του μήνα κυβέρνηση ή θα πάμε για τρίτες εκλογές. Το κρίσιμο διακύβευμα δεν είναι αν θα έχουμε κυβέρνηση, αλλά αν θα έχουμε ένα ανεξέλεγκτο και ασύδοτο καθεστώς». «Δυστυχώς τις τελευταίες μέρες βλέπουμε την αλαζονεία και την έπαρση μίας Δεξιάς από τα πολύ παλιά. Την είδαμε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις της κας Μπακογιάννη στη Θράκη, όπου απευθύνθηκε με εκβιαστικό τρόπο στη μουσουλμανική μειονότητα, λέγοντας σε αυτούς τους ανθρώπους “προσέξτε καλά, αν όλος ο χάρτης την επόμενη μέρα δεν είναι μπλε, θα περάσετε δύσκολα”.

«Το μήνυμα πως “θα περάσετε δύσκολα” δεν απευθυνόταν μόνο στη μουσουλμανική μειονότητα. Η κα Μπακογιάννη το είπε μπροστά στις κάμερες για να περάσει σε κάθε σπίτι, σε κάθε οικογένεια, σε κάθε κοινωνική ομάδα. Όποιοι βρεθείτε με την ψήφο σας απέναντι στην καθεστωτική μας αντίληψη, θα περάσετε δύσκολα. Αυτό είναι ένα μήνυμα που αύριο αφορά τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, τους οδηγούς ταξί, τους αγρότες, τους εργαζόμενους στον τουρισμό. Σε όλους όσοι αύριο θα θελήσουν να αντισταθούν και να διεκδικήσουν αυτά που τους αξίζουν, μία καλύτερη ζωή. Αυτό είναι το μήνυμα της ΝΔ, ότι “θα περάσετε δύσκολα”» σημείωσε ο κ. Τσίπρας και τόνισε πως «απέναντι σε αυτό το μήνυμα έχουμε να δώσουμε μία απάντηση: Καλούμε όλους τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες να συνειδητοποιήσουν ότι η επόμενη μέρα θα είναι δύσκολη και για τη Δημοκρατία και για την κοινωνία, εάν υπάρξει αυτή η εξέλιξη. Εάν δηλαδή δημιουργηθεί ένα καθεστώς, εάν προχωρήσει η ορμπανοποίηση της πολιτικής ζωής του τόπου».

«Ο κ. Μητσοτάκης εξάλλου θαυμάζει τον κ. Όρμπαν, χρησιμοποίησε πρακτικές του και στο μεταναστευτικό και στο κράτος Δικαίου» πρόσθεσε και τόνισε πως «χρησιμοποίησε την ΕΥΠ για να ακούει πολιτικούς του αντιπάλους, υπουργούς, ακόμα και την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Και τώρα θέλει να εξαφανίσει τους αντιπάλους του. Θέλει συνθήκες μονοκρατορίας για να μην έχει την επόμενη μέρα κάποιον να τον εμποδίζει να εφαρμόσει αυτήν την πολιτική».

Στο πλαίσιο αυτό, απεύθυνε κάλεσμα σε όλους τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες, κάνοντας λόγο για σαφές δίλημμα της κάλπης αλλά και σαφή σχεδιασμό της ΝΔ. «Θέλει να πάνε οι πολίτες σε μικρότερα κόμματα για να είναι ανεξέλεγκτος αύριο ο κ. Μητσοτάκης. Εμείς τους καλούμε, παρά τις διαφορές που μπορεί να έχουμε, να ενισχύσουν τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αποφασιστικά στις 25 του Ιούνη, ώστε να ανατρέψουμε αυτόν τον συσχετισμό».

«Θα παλέψουμε να ανατρέψουμε τον συσχετισμό αυτόν μέχρι την τελευταία στιγμή, αλλά σε κάθε περίπτωση τους καλούμε να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για να υπάρχει την επόμενη μέρα κάποιος που θα μπορεί να κοιτάει στα μάτια την ασύδοτη Δεξιά και θα παλεύει για κοινωνική δικαιοσύνη» τόνισε ο κ. Τσίπρας, ζητώντας από τους πολίτες «να δώσουν δύναμη στην ελπίδα να διατηρηθεί η ελπίδα στον τόπο μας».

Κλείνοντας, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως αυτό το κάλεσμα αφορά και τον νομό Ημαθίας, που εγκαταλείφθηκε αυτά τα 4 χρόνια. “Το ξέρετε καλά όσοι βλέπετε να γερνάει η Βέροια και η Ημαθία, νέοι άνθρωποι φεύγουν για να ψάξουν να βρουν μία καλύτερη δουλειά μακριά από τον τόπο τους. Γιατί δεν υπάρχουν δουλειές, γιατί έχει εγκαταλειφθεί η αγροτική παραγωγή. Σε έναν τόπο που θα έπρεπε να έχει εκατοντάδες επιχειρήσεις με νέους αγρότες και νέους επιχειρηματίες που θα ασχολούνται με τα ποιοτικά προϊόντα διατροφής.

Αντί αυτού, οι αγρότες και οι παραγωγοί βλέπουν ότι η Ελλάδα είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη διαφορά τιμής από το χωράφι στο ράφι, πάνω από 300%. Αυτό συμβαίνει γιατί όλα λειτουργούν για τους μεσάζοντες». «Η Βέροια λοιπόν να γνωρίζει πως η επόμενη μέρα θα είναι μία δύσκολη μέρα. Και χρειάζεται να υπάρχει ισχυρή η φωνή της αντίστασης και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Για να μην υπάρχει μονοκρατορία στη βουλευτική εκπροσώπηση στην Ημαθία. Για να βγει η έδρα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στην Ημαθία και να σταθεί την επόμενη μέρα δίπλα στον παραγωγό, στον μικρομεσαίο επιχειρηματία, στον συνταξιούχο, στους νέους ανθρώπους που θέλουν να μείνουν και να δημιουργήσουν στον τόπο τους. Για αυτό ζητώ αυτόν τον αγώνα να τον δώσουμε όλοι μαζί σπίτι σπίτι, για την ανατροπή. Πάμε μαζί για την ανατροπή και τους νέους αγώνες που έρχονται».

Σχετικά Άρθρα