Εξαφάνιση: Κρίσιμες οι επόμενες ώρες για την υπόθεση της 27χρονης Αναστάζια στην Κω – Εντείνονται οι έρευνες των αρχών μετά τη σύλληψη

 Εξαφάνιση: Κρίσιμες οι επόμενες ώρες για την υπόθεση της 27χρονης Αναστάζια στην Κω – Εντείνονται οι έρευνες των αρχών μετά τη σύλληψη

Για τις αρχές όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, ακόμα και αυτό της εγκληματικής ενέργειας, με τις επόμενες ώρες να χαρακτηρίζονται καθοριστικής σημασίας στην υπόθεση της εξαφάνισης της 27χρονης Αναστάζια Ρουμπίνσκα στην Κω. Μέσα από την ενεργοποίηση κεραιών, την ανάλυση βιντεολυπτικού υλικού, την εξέταση γενετικού υλικού, μαρτυρίες και άλλα στοιχεία που προκύπτουν κατά την διάρκεια των ερευνών, οι αστυνομικοί επιχειρούν να φθάσουν στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Τα ίχνη της Αναστάζια χάθηκαν την Δευτέρα το βράδυ 12/6/2023 στο νησί της Κω , όταν εθεάθη σε μίνι μάρκετ στην περιοχή Μαρμάρι.

Αμέσως μετά την δήλωση εξαφάνισης της από τον 28χρονο σύντροφο της, επίσης από την Πολωνία, στήθηκε μία γιγαντιαία επιχείρηση, ανάμεσα στη περιοχή Τιγκάκι και Μαρμάρι.

Στις έρευνες συμμετέχουν στελέχη της πυροσβεστικής, της πολιτικής προστασίας, άτομα από τη λέσχη καταδρομών και της ελληνικής ομάδας διάσωσης, μαζί με ειδικά εκπαιδευμένο σκυλί που έφτασε με τον εκπαιδευτή του από τη Σάμο, το οποίο συμμετείχε και στις έρευνες διάσωσης του φονικού σεισμού στην Τουρκία.

Παράλληλα σήμερα αναμένεται να φτάσει ακόμα ένα ειδικά εκπαιδευμένο σκυλί από τα Τρίκαλα.

Βάσει των στιγμάτων και των στοιχείων που έχουν από την Ελληνική Αστυνομία, προσανατολίζουν ανάλογα και τις έρευνες τους, ενώ ιδιώτης χειριστής ντρόουν συνδράμει τις προσπάθειες για τον εντοπισμό της αγνοούμενης καθώς πρόκειται για αγροτική περιοχή με εγκαταλελειμμένα κτίρια, πηγάδια και ρυάκια.

«Έχουμε φτιάξει ομάδες και προσπαθούμε σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. να εντοπίσουμε την αγνοούμενη», σχολίασε ο Γρηγόρης Μαυρίδης, διοικητής Πυροσβεστικής Κω.

Υπενθυμίζεται ότι ο 32χρονος από το Μπαγκλαντες, που συνελήφθη χθες Παρασκευή, με τις κατηγορίες τις αρπαγής και της γενετήσιας πράξης με άτομο ανίκανο προς αντίσταση, διαπιστώθηκε πως αμέσως μετά την εξαφάνιση της 27χρονης είχε εκδώσει εισιτήριο για να ταξιδέψει στην Ιταλία.

Στους αστυνομικούς φέρεται να κατέθεσε πως:

  • «Πήγαμε σπίτι μου και ήρθαμε σε σεξουαλική επαφή. Μετά την άφησα σε ένα σημείο, δεν ξέρω τι έγινε».

Στο κάδρο των αρχών μπήκαν από την πρώτη στιγμή 5 αλλοδαποί, μεταξύ των οποίων ο κατηγορούμενος και ο συγκάτοικος του, καθώς φέρονται να είχαν προτείνει στην Αναστάζια, να πάνε σε σπίτι για να την βοηθήσουν, επειδή βρισκόταν σε κατάσταση μέθης.

Για την υπόθεση εξαφάνισης προσήχθησαν πέντε άνδρες και συνελήφθη ένας 32χρονος άνδρας από το Μπαγκλαντές με την κατηγορία της αρπαγής. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στην κατοχή του βρέθηκε αεροπορικό εισιτήριο με προορισμό την Ιταλία.

Η μητέρα της 27χρονης, ωστόσο, έδωσε νέα τροπή στην υπόθεση εξαφάνισης της κόρης της. Μιλώντας στον πολωνικό τοπικό Τύπο του Βρότσλαβ, όπου διαμένει η μητέρα της Αναστάζια, η οποία αγνοείται από τις 12 Ιουνίου στην Κω, μιλάει για απαγωγή της κόρης της.

Το ανθρωποκτονιών και Πολωνοί ντετέκτιβ στη Κω – Έρευνες στο σπίτι του 27χρονου συλληφθέντα

Στην Κω μεταβαίνει κλιμάκιο του ανθρωποκτονιών για την εξαφάνιση της 27χρονης από την Πολωνία, το οποίο από την αρχή ενημερώνεται για τις έρευνες και φτάνει στο νησί προκειμένου να ρίξει φως στο που μπορεί να βρίσκεται η κοπέλα, αλλά και ποιος κρύβεται τελικά πίσω από την εξαφάνισή της. Το υλικό από πέντε κάμερες ασφαλείας διαφορετικών σημείων και δείχνουν τη μοιραία διαδρομή της Αναστάζια από την Πολωνία, εξετάζουν οι αστυνομικές αρχές στην Κω, προκειμένου να ρίξουν φως στην σκοτεινή υπόθεση εξαφάνισης της 27χρονης. Τα βίντεο των καμερών δείχνουν την όμορφη ξανθιά κοπέλα να ψωνίζει από μίνι μάρκετ που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα από το ξενοδοχείο που εργαζόταν.

Σε ένα από τα βίντεο των καμερών εμφανίζεται να αγοράζει κουτάκια μπύρας, να βγαίνει από το μίνι μάρκετ να κάθεται σε ένα πεζούλι και να πίνει. Την ίδια ώρα με την 27χρονη στο μαγαζί είναι και ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές ο οποίος έχει συλληφθεί με την κατηγορία της αρπαγής και θεωρείται ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση της Αναστάζια. Όπως φαίνεται και στο υλικό που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί, ο 32χρονος όταν την βλέπει, την πλησιάζει και αρχίζει να της μιλά, ενώ έρχονται και άλλοι αλλοδαποί.

kws_27xroni_in__5_
Το πεζούλι που καθόταν η 27χρονη με τον Μπαγκλαντεσιανό και στη συνέχεια έφυγαν μαζί

Στο τέλος του βίντεο η 27χρονη φαίνεται να φεύγει μαζί με τον 32χρονο με τον οποίο ανεβαίνουν σε ένα μηχανάκι και φεύγουν με κατεύθυνση προς το δρόμο που οδηγεί στο σπίτι του 32χρονου Μπαγκλαντεσιανού, στο οποίο επικεντρώνονται οι έρευνες. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι στο σπίτι ενδέχεται να εντοπίσουν ευρήματα που θα «ξεκλειδώσουν» την υπόθεση.

kws_27xroni_in__3_
Το σπίτι του 32χρονου Μπαγκλαντεσιανού
kws_27xroni_in__4_
Το σπίτι του 32χρονου Μπαγκλαντεσιανού

Οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται προκειμένου να εντοπιστεί κάποιο ίχνος της κοπέλας, ενώ σήμερα αναμένεται και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Ανθρωποκτονιών που μεταβαίνει από την Αθήνα στο νησί. Ήδη, στην επιχείρηση εντοπισμού της κοπέλας συμμετέχουν κλιμάκια της Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης καθώς και εθελοντές οι οποίοι με drone και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά «χτενίζουν» την περιοχή στην οποία εντοπίστηκε για τελευταία φορά η 27χρονη.

Παράλληλα, στο νησί της Κω μεταβαίνει σήμερα και ομάδα ιδιωτών ντετέκτιβ από την Πολωνία που κατ εντολή της οικογένειας θα κάνουν έρευνες στην περιοχή για τον εντοπισμό της 27χρονης Αναστάζια.  Την ίδια ώρα, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν δημιουργηθεί ομάδες από Πολωνούς που ανεβάζουν στοιχεία τα οποία μπορεί να φανούν χρήσιμα στις έρευνες.

kws_27xroni_in__2_
Το σπίτι του 32χρονου Μπαγκλαντεσιανού
kws_27xroni_in__1_

Σχετικά Άρθρα