Πύλος: Ασυνόδευτοι ανήλικοι μεταξύ των διασωθέντων από το ναυάγιο

 Πύλος: Ασυνόδευτοι ανήλικοι μεταξύ των διασωθέντων από το ναυάγιο

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου μεταξύ των 104 διασωθέντων από το ναυάγιο της Πύλου υπάρχουν και 6-8 ασυνόδευτοι ανήλικοι οι οποίοι θα μεταφερθούν μαζί με τους υπόλοιπους διασωθέντες στη δομή της Μαλακάσας. Εκεί θα παραμείνουν για μια ή δύο νύχτες και στη συνέχεια θα μεταφερθούν σε άλλες δομές για ανηλίκους. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες πρόκειται για ανήλικους άνω των 16 ετών.

Στο μεταξύ ένας άνδρας από τη Μεγάλη Βρετανία έφτασε στην Καλαμάτα για να αναζητήσει συγγενείς του που είναι μέσα στους εκατοντάδες αγνοούμενους μετά το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου.

Σε δηλώσεις του στο Sky News ο Βρετανός πολίτης Αφτάμπ Καν που ζει στο Γούλβερχαμπτον είπε ότι φοβάται πως οι συγγενείς του είναι μεταξύ των εκατοντάδων αγνοούμενων.

Όπως είπε στον ανταποκριτή του βρετανικού δικτύου, ένας εξάδελφός του βρέθηκε ζωντανός, αλλά δεν κατάφερε να βρει τους άλλους δύο. «Δεν γνωρίζουμε πού βρίσκονται οι υπόλοιποι αυτή τη στιγμή», είπε. Στην Καλαμάτα έχουν σπεύσει και άλλοι συγγενείς των θυμάτων του ναυαγίου.

Σχετικά Άρθρα