Τσίπρας/Η φράση που έβαλε ξαφνικό φρένο στις αμφιλεγόμενες πρακτικές της ΝΔ για τη μειονότητα – Το βλέμμα στο debate της Πέμπτης

 Τσίπρας/Η φράση που έβαλε ξαφνικό φρένο στις αμφιλεγόμενες πρακτικές της ΝΔ για τη μειονότητα – Το βλέμμα στο debate της Πέμπτης

Οι διαρροές της ΝΔ για ενημέρωση του Αλέξη Τσίπρα από τον Γιώργο Γεραπετρίτη ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για την Κουμουνδούρου. Ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε στην αντεπίθεση και αποκάλυψε ότι η ΕΥΠ και τα δελτία της για τη Θράκη έφευγαν κατευθείαν από το γραφείο του προέδρου της ΝΔ.

Η προειδοποίηση του Αλέξη Τσίπρα για ύπαρξη αντίστοιχων επιλεκτικών στοιχείων από τα δελτία της ΕΥΠ για την περιοχή έβαλε φρένο στις «κυπατζίδικες» πρακτικές της ΝΔ και έκανε τον κ. Μητσοτάκη να αναθεωρήσει την πολεμική του για το ζήτημα.

Αναμφίβολα μέσα από τους χειρισμούς της ΝΔ, του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κας Μπακογιάννη η χώρα έφτασε στο να βλέπει καταγγελίες του πρώτου και κυβερνητικού κόμματος σε βάρος μιας ξένης δύναμης στα εσωτερικά θέματα και μάλιστα με τον κίνδυνο αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος.

Ήδη από χθες το βράδυ πολλοί ήταν εκείνοι οι οποίοι ακούγοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επιμένει ότι ενημέρωσε και ως κυβέρνηση τον Αλέξη Τσίπρα για το ρόλο του τουρκικού προξενείου στην επιλογή υποψηφίων τον εγκάλεσαν γιατί η ελληνική κυβέρνηση δεν παρενέβη προεκλογικά ακόμη και με διπλωματικά διάβημα στο τουρκικό προξενείο για την επιθετική πολιτική της Τουρκίας.  

Μετά την επίσημη διαρροή του ΣΥΡΙΖΑ για τα όσα διέρρεε μέχρι και τη Δευτέρα το βράδυ η ΝΔ η αμηχανία πέρασε στο γραφείο του πρόεδρου της ΝΔ.

  • Ο ίδιος στη συνέντευξή του στο δελτίο ειδήσεων του star κατέληξε λέγοντας ότι δεν θέλει να συνεχιστεί αυτή η αντιπαράθεση, δηλωτική όπως σημειώνουν πολλοί από την αντιπολίτευση ότι τελικά ίσως και να μην του βγήκε τελικά το χαρτί της εθνικοφροσύνης που θέλησε να παίξει στην προεκλογική αρένα με όχημα την ήττα της ΝΔ στη Ροδόπη.

Εκτός όμως από την αποκάλυψη της εργαλειοποίησης της ΕΥΠ σχεδόν κατ΄ αποκλειστικότητα από τον κ. Μητσοτάκη ακόμη και τώρα που δεν είναι πρωθυπουργός και δεν βρίσκεται τυπικά υπο την επίσημη επίβλεψή του, ένα ακόμη στοιχείο έθεσε σε συναγερμό την Πειραιώς.

Στο non paper της Κουμουνδούρου επισημαίνεται η αποστροφή του Αλέξη Τσίπρα που άναψε φωτιές και στα δημοσιογραφικά γραφεία για όσους είναι σε θέση να διαβάζουν πίσω από τις γραμμές.

  • «Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ χθες στον υπηρεσιακό Πρωθυπουργό, εμείς δεν πρόκειται ποτέ να εργαλειοποιήσουμε την ΕΥΠ διαρρέοντας πληροφορίες που έχουν κοπεί και ραφτεί στα μέτρα μας όπως κάνει η Νεα Δημοκρατία για ψηφοθηρικούς λόγους».

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχοντας κυβερνήσει επι τετραετία γνωρίζει τους όρους του παιχνιδιού που επιχειρεί να αναδείξει άτσαλα ο κ. Μητσοτάκης.

Ανίστοιχα όπως ανοιχτά σημειώνουν από το ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να γίνει κάτι αντίστοιχο και από την πλευρά του στις εκλογές του 19 ωστόσο δεν το έπραξαν παρά το γεγονός ότι ακόμη και σε αυτό το δελτίο της ΕΥΠ που «απεστέλη στο γραφείο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ» ήταν φανερό ότι η πληροφόρηση ήταν γεμάτο επιλεκτικές διαρροές για όλους του μειονοτικού υποψήφιους.

  • «Δεν θα παίξουμε αυτό το παιχνίδι σήμερα, με πληροφορίες για τις εκτεταμένες προεκλογικές επαφές στελεχών της ΝΔ με το τουρκικό προξενείο και τον ψευδομουφτή».

Και ίσως εκεί ήταν που μπήκε και η τελεία και από τον κ. Μητσοτάκη ο οποίος είδε να γίνεται μια στροφή στη Ροδόπη υπερ του εκλεκτού του ΣΥΡΙΖΑ που ούτε και ο ίδιος είναι σε θέση να ερμηνεύσει ακόμη. Και εκεί ίσως να αποδίδεται και η μεγάλη απογοήτευση που εξέφρασε και η κα Μπακογιάννη στο μειονοτικό χωριό και μαλώνοντας τους άλλοτε γαλάζιους μουσουλμάνους ψηφοφόρους της ΝΔ.

Σε κάθε περίπτωση το ζήτημα αναμφίβολα θα είναι στην προμετωπίδα του debate.

Μπορεί με το θέμα αυτό η ΝΔ να έστριψε τη συζήτηση από τα προγράμματα που δεν την έβγαινε ούτε πριν και από τις εκλογές της 21ης Μαΐου ωστόσο κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι οι πολιτικοί δε θα το αξιοποιήσουν σε βάρος των αντιπάλων τους.

Σε κάθε περίπτωση η ζημιά έχει ήδη γίνει και τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης και η επίσημη προπαγανδιστικοί μηχανισμοί του τουρκικού κράτους μιλούν ήδη για επιθέσεις σε βάρος «Τούρκων υποψηφίων», όπως έγραψε το κρατικό τηλεοπτικό TRT της γείτονος. 

Σχετικά Άρθρα