Ναυάγιο στην Πύλο: Ασύλληπτη τραγωδία – Στους 78 οι νεκροί

 Ναυάγιο στην Πύλο: Ασύλληπτη τραγωδία – Στους 78 οι νεκροί

Σε ασύλληπτη τραγωδία εξελίσσεται το ναυάγιο ανοικτά της Πύλου και σύμφωνα μάλιστα με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα κατά δήλωση των διασωθέντων στο πλοίο επέβαιναν 750 άνθρωποι.

«Οι υπηρεσίες μας κινούνται δραστήρια στην Μεσσηνία με επικεφαλής τον συντονιστή Πολιτικής Προστασίας, είμαστε σε επαφή με την Πολιτική Προστασία στην Αθήνα, με τον κύριο Παπαγεωργίου. Μιλάμε για μια τραγωδία, την έκταση της οποίας δεν την γνωρίζουμε ακόμα. Κατά δήλωση των ανθρώπων που μετέβαιναν στο πλοίο, οι επιβαίνοντες ήταν 750 άτομα, αλλά αυτό ελέγχεται ως πληροφορία. Φροντίζουμε για τους διασωθέντες, να τους παράσχουμε ότι είναι αναγκαίο, από ζητήματα διαμονής, διατροφής, υποστήριξης», δήλωσε στο newsit.gr ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας.

Επίσης, στα κινητά των μεταναστών που έχουν διασωθεί οι λιμενικοί έχουν δει εικόνες με πολύ κόσμο πάνω στο σκάφος.

Το ναυάγιο, που δυστυχώς ενδέχεται να ξεπεράσει κάθε ιστορικό προηγούμενο, έγινε τα ξημερώματα σήμερα (14.062023) ανοιχτά της Πύλου, και έως τώρα έχουν ανασυρθεί τουλάχιστον 78 πτώματα και 104 έχουν διασωθεί.

Είκοσι εννέα από αυτούς νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Καλαμάτας. Κανένας τους δεν βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση.

Στο σημείο των ερευνών επιχειρούν δύο περιπολικά σκάφη ένα ναυαγοσωστικό του λιμενικού μία φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού επτά παραπλέοντα πλοία ένα ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος.