Ο Βαξεβάνης κρατά ανοιχτό το Documento

 Ο Βαξεβάνης κρατά ανοιχτό το Documento

Στην απόφαση να μην κλείσει η εφημερίδα Documento φέρεται να καταλήγει ο εκδότης της, Κώστας Βαξεβάνης, μετά τις τελευταίες εξελίξεις. 

Προηγήθηκαν, χθες, η πολύωρη γενική συνέλευση των δημοσιογράφων της εφημερίδας στην ΕΣΗΕΑ και το ομόφωνο ψήφισμα των εργαζομένων. Στο εν λόγω ψήφισμα, οι δημοσιογράφοι ζητάνε να μην γίνουν απολύσεις και δηλώνουν πως θέλουν να παραμείνει ανοιχτή η εφημερίδα σε κλίμα ενότητας και αποκλιμάκωσης της έντασης, σε καθεστώς δημοσιογραφικής ελευθερίας της έκφρασης και τήρησης της δεοντολογίας.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες μέρες, ο Κ. Βαξεβάνης με επιστολή προς την πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Αντωνιάδου, έβαζε τίτλους τέλους στην εφημερίδα, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «η διοίκηση της ΕΣΗΕΑ κι εσύ προσωπικά φέρετε την ευθύνη για το τέλος του Documento».

Το ψήφισμα της συνέλευσης υιοθετήθηκε ομόφωνα από 49 εργαζόμενους του ομίλου Documento

Οι εργαζόμενοι στο Documento, το documentonews.gr και το koutipandoras.gr μετά και τη δήλωση του εκδότη προς την πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ κατά τη διάρκεια της συνέλευσης των εργαζομένων ότι η πρόθεσή του είναι να συνεχιστεί η έκδοση της εφημερίδας αποφάσισαν τα εξής:

1) Επιθυμία όλων είναι να μείνει ανοιχτή η εφημερίδα σε κλίμα ενότητας και αποκλιμάκωσης της έντασης, συνεχίζοντας να εργαζόμαστε σε καθεστώς δημοσιογραφικής ελευθερίας της έκφρασης και τήρησης της δεοντολογίας.

2) Δεν θα δεχτούμε καμία απόλυση.

3) Αγωνιζόμαστε για τα εργασιακά μας δικαιώματα, όλοι οι εργαζόμενοι μαζί με τον εκλεγμένο εκπρόσωπό μας.

4) Είναι αναγκαίο να παραμείνει ανοιχτός ο δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ του εκδότη και του εκπροσώπου των εργαζομένων.

5) Καλούμε τον εκδότη να ενημερώσει το σύνολο των εργαζομένων για το μέλλον του ομίλου Documento.

Σχετικά Άρθρα