Λοβέρδος: “Ο Ζεϊμπέκ είναι ευθυγραμμισμένος με τη γραμμή του τουρκικού προξενείου στη Ροδόπη” – Άγρια κόντρα με Φάμελλο

 Λοβέρδος: “Ο Ζεϊμπέκ  είναι ευθυγραμμισμένος με τη γραμμή του τουρκικού προξενείου στη Ροδόπη” – Άγρια κόντρα με Φάμελλο

Την άποψη ότι ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ είναι «ευθυγραμμισμένος με τη γραμμή του τουρκικού προξενείου», εξέφρασε ο Ανδρέας Λοβέρδος προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Σωκράτη Φάμελλου.

Συγκεκριμένα ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ μιλώντας στο OPEN αν και παραδέχτηκε ότι δεν γνωρίζει προσωπικά τον Ζεϊμπέκ είπε: «Τον Ζεϊμπέκ, τον ξέρω καλά από τις απόψεις του, τον άνθρωπο δεν τον ξέρω, αλλά δεν υπήρχε πιο ευθυγραμμισμένος βουλευτής με το τουρκικό προξενείο».

«Το λιγότερο που μπορώ να πω είναι ότι δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα, οφείλω να σας διαψεύσω απολύτως» απάντησε ο Σωκράτης Φάμελλος που ζήτησε τον λόγο από τους παρουσιαστές.

«Τώρα τι κάνει ο άνθρωπος αυτός; Εγώ δεν το έκανα» είπε για τον Σωκράτη Φάμελλο ο Ανδρέας Λοβέρδος, διαμαρτυρόμενος για τη διακοπή. «Μου έχετε κάνει δύο διακοπές, την επόμενη φορά δεν θα σας αφήσω να πείτε ούτε “α”».

«Οφείλετε να ανακαλέσετε» είπε ο Σωκράτης Φάμελλος με τον Ανδρέα Λοβέρδο να απαντά έντονα «Σας παρακαλώ ρε άνθρωπε, μιλας πάνω στη φωνή μου, έλα τώρα!».

«Οι εμπειρίες της ανάμιξης του τουρκικού προξενείου είναι πολύ παλιές και γνωστές […] Είναι ανάμιξη στα εσωτερικά μας, το “θελουμε εκείνον και όχι τον άλλο” είναι πολυ ενοχλητική και επίκινδυνη» συνέχισε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

«Δεν μπορείς σε όλα τα θέματα να υπερασπίζεσαι αυτά που λέει η μία μεριά και όταν έρχεται το θέμα στη βουλή της ανάδειξης του μουφτή, ένα κόμμα ολόκληρο να μην το ψηφίζει» είπε ο Λοβέρδος αναφερόμενος ξανά στον Ζεϊμπέκ.

Σε ερώτηση αν χρεώνει στον Χουσεϊν Ζεϊμπέκ ότι λειτουργεί σε αντεθνική γραμμή, ο Ανδρέας Λοβέρδος απάντησε: «δεν χρεώνω κανέναν με τίποτα και δεν θα βγάλουμε θέμα από το τίποτα».

Ο Σωκράτης Φάμελλος ζήτησε εκ νέου τον λόγο αλλά οι παρουσιαστές τον έδωσαν στον Μπάμπη Παπαπαναγιώτου, με τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ να διαμαρτύρεται και να ρωτά αν θέλουν να αποχωρήσει από την εκπομπή. Αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Παναγιώτη Στάθη που του είπε «Απειλές σε εμάς; Σε αυτόν τον σταθμό; Σε αυτήν την εκπομπή; Πάρτε τον λόγο αλλά όχι “θα αποχωρήσω” και τέτοια σε εμάς».

Ο Σωκράτης Φάμελλος παίρνοντας τελικά τον λόγο είπε ότι η τοποθέτηση του Ανδρέα Λοβέρδου «αποτελεί κακοήθη προβοκάτσια κατά του ΣΥΡΙΖΑ. […] Αν αυτό δεν ανακληθεί, Ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει διαπράξει θεσμικό ατόπημα. Αν είχε εντοπίσει κάτι τέτοιο (για τον Ζεϊμπέκ) έπρεπε να είχε πάει στη δικαιοσύνη. Ζητώ να το ανακαλέσει, να πει ότι ήταν λάθος. Δεν μπορεί να λέει ότι ένας βουλευτής ήταν ενεργούμενο ξένου κράτους. Δεν λέγονται έτσι αυτά τα πράγματα».

«Είναι αφελές να μου ζητά κάποιος να ανακαλέσω. Φυσικά και δεν ανακαλώ. Η ερμηνεία η οποία κάνει είναι δική του, δικολαβίστικη και αμήχανη. […] Αν έχει τη μύγα μυγιάζεται, θα μπορούσαν να κάνουν μια δήλωση πεντακάθαρη. Άκου να ανακαλέσω. Όχι» είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Σχετικά Άρθρα