Το θερμό αντίο του Πούτιν στον Μπερλουσκόνι: “Για μένα ήταν ένας αληθινός φίλος…”

 Το θερμό αντίο του Πούτιν στον Μπερλουσκόνι: “Για μένα ήταν ένας αληθινός φίλος…”

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν απέτισε τη Δευτέρα φόρο τιμής στον «αληθινό φίλο» Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος πέθανε το πρωί της Δευτέρας μετά από μια μακρά και πολύχρωμη καριέρα στις ιταλικές επιχειρήσεις και την πολιτική. Σε συλλυπητήριο μήνυμα προς τον Ιταλό πρόεδρο Σέρτζιο Ματαρέλα που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του Κρεμλίνου, ο Πούτιν έγραψε: «Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι θα μείνει στη μνήμη της Ρωσίας ως συνεπής και με αρχές υποστηρικτής της ενίσχυσης των φιλικών σχέσεων μεταξύ των χωρών μας. Είχε μια πραγματικά ανεκτίμητη προσωπική συμβολή στην ανάπτυξη αμοιβαία επωφελών ρωσο-ιταλικών συνεργασιών».

Ο Πούτιν συνέχισε: «Για μένα, ο Σίλβιο ήταν ένας αγαπητός άνθρωπος, ένας αληθινός φίλος. Πάντα θαύμαζα ειλικρινά τη σοφία του, την ικανότητά του να λαμβάνει ισορροπημένες, διορατικές αποφάσεις ακόμη και στις πιο δύσκολες καταστάσεις. Κατά τη διάρκεια κάθε συνάντησής μας, ήμουν κυριολεκτικά φορτισμένος με την απίστευτη ζωτικότητα, την αισιοδοξία και την αίσθηση του χιούμορ του. Ο θάνατός του αποτελεί ανεπανόρθωτη απώλεια και μεγάλη θλίψη».

Ο Μπερλουσκόνι και ο Πούτιν ήταν μακροχρόνιοι σύμμαχοι και ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας προκάλεσε διαμάχη νωρίτερα φέτος όταν κατηγόρησε τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι για τον πόλεμο της Ρωσίας.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας της Ιταλίας πέρυσι, ο Μπερλουσκόνι είπε ότι είχε «επανασυνδεθεί» με τον Πούτιν -ο οποίος διεξάγει ολομέτωπη επίθεση στην Ουκρανία- και χαρακτήρισε τον εαυτό του ως έναν από τους «πέντε πραγματικούς φίλους» του Ρώσου προέδρου, σύμφωνα με ηχητική καταγραφή που δημοσιεύθηκε σε ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Μπερλουσκόνι «θεωρούνταν δικαίως ο πατριάρχης της ιταλικής πολιτικής και απολάμβανε υψηλού διεθνούς κύρους», δήλωσε ο Πούτιν τη Δευτέρα.

Σχετικά Άρθρα