Θεσσαλονίκη: Ξεσπά μητέρα για την εγκατάλειψη του ΚΔΑΠ ΜΕΑ – “Θα βρεθούν έξω 40 παιδιά”

 Θεσσαλονίκη: Ξεσπά μητέρα για την εγκατάλειψη του ΚΔΑΠ ΜΕΑ – “Θα βρεθούν έξω 40 παιδιά”

Κραυγή αγωνίας για τα 40 παιδιά του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με ειδικές ανάγκες του δήμου Θεσσαλονίκης, απεύθυνε η Σπυριδούλα Ανδρεάδου μιλώντας στο ΔΣ, κάνοντας λόγο για χρόνια εγκατάλειψη από την τοπική αυτοδιοίκηση και αβέβαιο “αύριο” για τα παιδιά, καθώς η λειτουργία του θα διακοπεί εκτός απροόπτου, αφού κρίθηκε ως ακατάλληλο.

Σύμφωνα με την κ. Ανδρεάδου μητέρα παιδιού που απασχολείται στο ΚΔΑΠ, το κτίριο στην οδό Κωλέττη 40 όπου στεγάζεται εδώ και 15 χρόνια το Κέντρο, έχει ακατάλληλες υποδομές. Ο μόνος τρόπος πρόσβασης για παιδιά με κινητικά προβλήματα είναι μέσω ασανσέρ, ενώ τα παράθυρα είναι σφραγισμένα με κάγκελα, αφήνοντας ερωτηματικά για το τι θα συμβεί σε περίπτωση πυρκαγιάς.

“Πρέπει να ζήσουμε τα Τέμπη του δήμου Θεσσαλονίκης; Υπάρχει θέμα προσβασιμότητας, το ΚΔΑΠ βρίσκεται στον πρώτο όροφο και πρέπει να πηγαίνουν τα παιδιά με ασανσέρ, σε περίπτωση που γίνει κάτι εγκλωβίζονται μέσα. Στα παράθυρα δε, τοποθετήθηκαν κάγκελα. Ο μοναδικός τρόπος που θα είχε πρόσβαση η Πυροσβεστική Υπηρεσία, χάθηκε και αυτός”, είπε η κα Ανδρεάδου απευθυνόμενη προς το δημοτικό συμβούλιο.

Όπως επεσήμανε, “15 χρόνια το ΚΔΑΠ στεγάζεται στο ίδιο κτίριο και δεν έχει δοθεί ούτε ένα ευρώ για τα παιδιά αυτά, ενώ βλέπουμε να δίνονται πακτωλοί εκατομμυρίων προς οποιαδήποτε άλλη κατεύθυνση”.

Σύμφωνα με το thesstoday, πριν από 10 μέρες έγινε έλεγχος στο κτίριο και καθώς διαπιστώθηκε ότι υπάρχει θέμα προσβασιμότητας αποφασίστηκε να διακοπεί η λειτουργία του σε σύντομο χρονικό διάστημα, τόνισε μεταξύ άλλων η κα Ανδρεάδου, διερωτώμενη για το που θα απασχολούνται πλέον αυτά τα παιδιά.

Σχετικά Άρθρα