Προκλητικός Ερντογάν από τα Κατεχόμενα: Αν η Ελλάδα δεν θέλει ειρήνη στις θάλασσες, θα εφαρμόσουμε διαφορετικές πολιτικές

 Προκλητικός Ερντογάν από τα Κατεχόμενα: Αν η Ελλάδα δεν θέλει ειρήνη στις θάλασσες, θα εφαρμόσουμε διαφορετικές πολιτικές

Τις πρώτες του απειλές κατά της Ελλάδας, μετά την επανεκλογή του, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, από τα κατεχόμενα. Σε κοινές δηλώσεις που έκανε με τον πρόεδρο του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ, ο Ερντογάν τόνισε για τις σχέσεις με την Ελλάδα ότι “δεν υπάρχει άλλη διέξοδος, από την ειρήνη στις θάλασσες μας. Αν δεν θέλουν ειρήνη, θα εφαρμόσουμε διαφορετικές πολιτικές. Δεν θέλουμε εμπόδια στο δρόμο μας. Ας δώσει το Αιγαίο σε όλο τον κόσμο το μήνυμα της παγκόσμιας θάλασσας”.

Η επίσκεψη Ερντογάν έχει ιδιαίτερη σημασία για το ψευδοκράτος, το οποίο βασίζεται στην Τουρκία.

Σύμφωνα με το Anadolu ο Ερντογάν στις πρώτες του δηλώσεις τόνισε πως «Οι Τουρκοκύπριοι δεν υπήρξαν ποτέ μειονότητα».

Αν υπάρξει επιστροφή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, αυτό θα γίνει με την αναγνώριση της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου, λέει ο πρόεδρος της Τουρκίας Ερντογάν.

«Η Τουρκία θα συνεχίσει αποφασιστικά να υποστηρίζει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Βόρειας Κύπρου», τονίζει ακόμα ο Τούρκος Πρόεδρος.

«Η διασφάλιση της μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας από την Τουρκία στη Βόρεια Κύπρο μέσω καλωδίου θα είναι το πιο σημαντικό βήμα της Άγκυρας για την αποφυγή διακοπών ρεύματος», σχολίασε.

Τον Τούρκο Πρόεδρο συνόδευαν η πρώτη κυρία Εμινέ Ερντογάν, ο υπουργός Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Γιασάρ Γκιουλέρ, ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Αλπαρσλάν Μπαϊρακτάρ, ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Αμπντουλκαντίρ Οραλογλου, ο επικεφαλής του Εθνικού Οργανισμού Πληροφοριών (MIT) Ιμπραχίμ Καλίν, ο διευθυντής Επικοινωνίας Φαχρεντίν Αλτούν, ο επικεφαλής της Προεδρίας Αμυντικών Βιομηχανιών Χαλούκ Γκοργκούν και ο εκπρόσωπος του κόμματος AKP, Ομέρ Τσελίκ.