Μητσοτάκης: Το αποτέλεσμα ήταν μια αποκάλυψη – Δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι με τον τουρκικό λαό

 Μητσοτάκης: Το αποτέλεσμα ήταν μια αποκάλυψη – Δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι με τον τουρκικό λαό

«Θα πάμε στις κάλπες του Ιουνίου με τον αέρα του νικητή, αλλά όχι με την αλαζονεία, η οποία συχνά συνοδεύει το νικητή ο οποίος πετυχαίνει ένα μεγάλο σκορ. Γιατί πράγματι είμαι εδώ στο νησί της Αποκαλύψεως και το αποτέλεσμα ήταν μια αποκάλυψη», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Πάτμο. «Σίγουρα», τόνισε ακόμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «ήταν μια αποκάλυψη γι’ αυτούς οι οποίοι έβλεπαν την Ελλάδα «μαύρη» και έβλεπαν όλα να πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο, γιατί αυτή ήταν η εικόνα την οποία παρουσίαζε η αντιπολίτευση για την κατάσταση της χώρας μας. Και εμείς λέγαμε, «κοιτάξτε, το ποτήρι να το βλέπουμε μισογεμάτο και όχι μισοάδειο».

«Κάναμε πολλά σημαντικά βήματα αυτή την τετραετία. Ειδικά εσείς που είστε κοντά στην Τουρκία ξέρετε πόσο πιο ασφαλείς αισθάνεστε, σήμερα, με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας», πρόσθεσε.

Επισήμανε ότι η ελληνική κοινωνία στην κάλπη της 21ης Μαΐου ψήφισε με πολύ μεγάλη ωριμότητα, γύρισε την πλάτη της στο ψέμα, στο διχασμό, στο μαύρο, στην τοξικότητα και ψήφισε «ναι» στη προκοπή, στην ανάπτυξη, στην ευπρέπεια, στον πολιτικό λόγο με επιχειρήματα.

Επίσης ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ αυτό που πέτυχε με την πολιτική της, είναι τον πλούτο τον οποίο δημιουργούμε να τον μοιράζουμε δίκαια. «Με πρώτο μέλημα, όμως, να στηρίζουμε τους πιο αδύναμους. Γιατί είμαστε λαϊκή παράταξη, είμαστε η παράταξη η οποία πρεσβεύει την κοινωνική συνοχή, είμαστε η παράταξη εκείνη που θέλει λιγότερες ανισότητες στην κοινωνία, αλλά ταυτόχρονα είμαστε η παράταξη που ξέρει ότι αν δεν δημιουργήσεις πλούτο, μετά δεν μπορείς να κάνεις συζήτηση για το πώς θα τον μοιράσεις. Πρέπει πρώτα να τον δημιουργείς και μετά να βλέπεις πώς θα τον μοιράσεις» ανέφερε.

Μεταξύ άλλων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων, τονίζοντας ότι το 2028 θα πετούν και τα F-35.

«Ξέρετε ότι εμείς είμαστε αυτοί που αντιμετωπίσαμε στη ρίζα του το προσφυγικό πρόβλημα. Ξέρετε ότι εμείς είμαστε αυτοί που ενισχύσαμε τις Ένοπλες Δυνάμεις. Δεν τα βλέπετε, αλλά να ξέρετε ότι τα Rafale πετάνε από πάνω σας. Τα F-35 θα ενταχθούν στην Πολεμική Αεροπορία το 2028, καθώς πήραμε και την τελευταία έγκριση η οποία χρειαζόταν από το αμερικανικό Κογκρέσο», τόνισε.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι με τον τουρκικό λαό «δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι. Ήμασταν οι πρώτοι που σπεύσαμε να τους στηρίξουμε στον καταστροφικό σεισμό, οι άντρες και οι γυναίκες της ΕΜΑΚ ήταν οι πρώτοι που βρέθηκαν εκεί, με την ελληνική σημαία, να σώζουν εγκλωβισμένους στα συντρίμμια. Και εμείς θέλουμε, επιδιώκουμε να έχουμε αυτή την καλή σχέση αλλά πάντα, προσοχή, χωρίς να κάνουμε καμία έκπτωση στην κυριαρχία μας και στα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Σχετικά Άρθρα