Μητσοτάκης: “Να γράψει” 50% για τη ΝΔ στα Δωδεκάνησα – Μήνυμα φιλίας στην Τουρκία από τη Λέρο

 Μητσοτάκης:  “Να γράψει” 50% για τη ΝΔ στα Δωδεκάνησα – Μήνυμα φιλίας στην Τουρκία από τη Λέρο

Νέο μήνυμα φιλίας στην Τουρκία -χωρίς αυταπάτες- έστειλε από τη Λέρο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα  ότι στην ατζέντα των ελληνοτουρκικών ζητήματα κυριαρχίας και κυριαρχικών δικαιωμάτων δεν μπαίνουν. Στα των εκλογών του Ιουνίου εξάλλου, έθεσε τον πήχη για το ποσοστό της ΝΔ στο 50%, ώστε έτσι να εκλέξει και τέταρτο βουλευτή.

«Θέλω και εδώ από τα Δωδεκάνησα, από την ακριτική Λέρο, να ξαναστείλω στην Τουρκία ένα μήνυμα φιλίας. Δεν είμαστε καταδικασμένοι να ζούμε μονίμως σε ένταση με την Τουρκία. Αλλά για να μπορέσουμε να επιλύσουμε το ένα βασικό ζήτημα το οποίο αποτελεί την κύρια διαφορά μας με την Τουρκία, που δεν είναι άλλο από την οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, πρέπει να συμφωνήσουμε ότι το ζήτημα αυτό μπορεί να επιλυθεί μόνο με σχέσεις καλής γειτονίας και με γνώμονα το Διεθνές Δίκαιο», ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης, για να επαναλάβει: «Κανένας Ελληνας Πρωθυπουργός και σε καμία περίπτωση εγώ προσωπικά δεν είμαι διατεθειμένος να βάλω στο τραπέζι της συζήτησης θέματα τα οποία είναι έξω από την ατζέντα των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Ζητήματα αποστρατικοποίησης των νησιών, ζητήματα κυριαρχίας, κυριαρχικών δικαιωμάτων, είναι έξω από το πλαίσιο της συζήτησης με την Τουρκία.

«Δεν έχουμε όμως και αυταπάτες. Ξέρουμε πολύ καλά ότι η εξωτερική πολιτική των χωρών δεν αλλάζει από τη μια στιγμή στην άλλη. Ναι, είμαστε ικανοποιημένοι από το γεγονός ότι είδαμε μια μείωση στην ένταση τους τελευταίους μήνες ως προς τις παραβιάσεις και παραβάσεις του εναερίου χώρου μας, όμως δεν έχουμε αυταπάτες.Τείνουμε χείρα φιλίας αλλά ταυτόχρονα -τόνισε- εξακολουθούμε να ενισχύουμε τις Ενοπλες Δυνάμεις μας. Εξακολουθούμε να προστατεύουμε τα σύνορά μας και εξακολουθούμε να οικοδομούμε πανίσχυρες συμμαχίες, που ισχυροποιούν το γεωπολιτικό αποτύπωμα της πατρίδας μας».

«Για όλα αυτά και πολλά άλλα θα κληθούμε να ψηφίσουμε και πάλι στην κάλπη της 25ης Ιουνίου. Εγώ θέλω και εδώ από τη Λέρο, από τα Δωδεκάνησα, να σας ζητήσω να προσέλθουμε σε αυτή την κάλπη με τον ίδιο ενθουσιασμό. Με ψηλά τις σημαίες της παράταξής μας, με ψηλά τη σημαία της πατρίδας μας, διότι το χρώμα μας είναι το γαλάζιο, που είναι και το γαλάζιο της σημαίας μας, το γαλάζιο του Αιγαίου, το γαλάζιο του ουρανού. Να πετύχουμε τον στόχο να γράφει «5» μπροστά το ποσοστό μας στα Δωδεκάνησα, να εκλέξουμε και τέταρτο βουλευτή. Και θα το πετύχουμε», υπογράμμισε για τον εκλογικό στόχο της Νέας Δημοκρατίας σε δύο εβδομάδες.

Νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Λακκί, όπου συνομίλησε με κατοίκους και καταστηματάρχες στην τοπική αγορά.