Ερντογάν: Γρίφος με τον υποψήφιο Δήμαρχο Κωνσταντινούπολης – Τα 4 ονόματα που ακούγονται

 Ερντογάν: Γρίφος με τον υποψήφιο Δήμαρχο Κωνσταντινούπολης – Τα 4 ονόματα που ακούγονται

Ενώ η συζήτηση από τις προεδρικές εκλογές στην Τουρκία δεν έχει ακόμη κοπάσει, όλοι στρέφονται πλέον στις δημοτικές εκλογές του 2024. Την περιέργεια τόσο των πολιτών όσο και των πολιτικών αναλυτών προκαλεί το όνομα που θα προτείνει το κυβερνών κόμμα ΑΚΡ και ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για υποψήφιο στην Κωνσταντινούπολη. Τέσσερα ονόματα ξεχωρίζουν για την μεγαλούπολη, την οποία ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν περιγράφει ως “Ο σεβντάς μου”. Τα ονόματα αυτά είναι: Σουλεϊμάν Σοϊλού, Μουράτ Κουρούμ, Τεβφίκ Γκιοκσού και Σαντί Γιαζιτζί.

Τα προφίλ των υποψηφίων

Σουλεϊμάν Σοϊλού: Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών και «ορκισμένος εχθρός» του Εκρέμ Ιμάμογλου. Το πρώτο όνομα στην ατζέντα για την υποψηφιότητα στο δήμο στην Κωνσταντινούπολη. Ο Ερντογάν δεν τον συμπεριέλαβε στο νέο υπουργικό συμβούλιο, ενδεχομένως για αυτό το λόγο.

Μουράτ Κουρού: Πρώην υπουργός Περιβάλλοντος, Αστικοποίησης και Κλιματικής Αλλαγής. Ο Τούρκος πρόεδρος δεν αποκλείεται να τον «ανταμείψει» για το επιτυχημένο του έργο ειδικά την περίοδο των σεισμών.

Τεβφίκ Γκιοκσού: Είναι ο δήμαρχος του Εσενλέρ, συνοικίας της Κωνσταντινούπολης. Στελέχη εντός του κόμματος είναι κατά του συγκεκριμένου υποψηφίου, επειδή θέλουν να αναδείξουν έναν υποψήφιο που θα έχει ισχυρότερη επαφή κυρίως με νέους.

Σαντί Γιαζιτζί: Το τελευταίο όνομα που ακούγεται για υποψήφιος είναι ο δήμαρχος της Τούζλα στην Κωνσταντινούπολη. Πολύ δραστήριος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχει επίσης γίνει γνωστός ιδιαίτερα για το έργο του στον τομέα της τεχνολογίας.

Σχετικά Άρθρα