Ροδόπη: Πολιτικές αντιδράσεις από τις δηλώσεις Μπακογιάννη σε μέλη της μειονότητας – Σκληρή ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ

 Ροδόπη: Πολιτικές αντιδράσεις από τις δηλώσεις Μπακογιάννη σε μέλη της μειονότητας – Σκληρή ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ

Η Ντόρα Μπακογιάννη απευθυνόμενη σε μέλη της μειονότητας στη Ροδόπη ισχυρίστηκε πως εάν στις επερχόμενες εκλογές, η μειονότητα δεν στηρίξει τη ΝΔ τότε τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα γι’ αυτήν. Παράλληλα δήλωσε πως στην Αθήνα δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που αγαπούν την μειονότητα και πως η ίδια ένιωσε απογοήτευση με τα αποτελέσματα των εκλογών της 21ης Μαΐου στη Ροδόπη, καθώς όπως η ίδια θεωρεί παρότι στήριξε έμπρακτα την μειονότητα, αυτή αντ´ αυτού ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κ.α Μπακογιάννη βρέθηκε με παρότρυνση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Ροδόπη μετά τα δυσμενή αποτελέσματα των πρώτων εκλογών.

  • «Ομολογώ ότι απογοητεύτηκα πάρα πολύ. Με φέρατε σε δύσκολη θέση με όλους αυτούς που έδινα μάχη με όλους αυτούς στην Αθήνα για διάφορα θέματα της μειονότητας», είπε η Ντόρα Μπακογιάννη απευθυνόμενη σε κατοίκους της Βυρσίνης Ροδόπης το πρωί της Παρασκευής 9 Ιουνίου.

«Αντ’ αυτού ψηφίσατε τον ΣΥΡΙΖΑ. Θέλω λοιπόν βοήθεια και στήριξη, διότι αν εσείς δεν με στηρίξετε εγώ δεν μπορώ να σας στηρίξω αύριο. Στην Αθήνα δεν είναι όλοι σαν εμένα που αγαπάω τη μειονότητα. Τώρα η κυβέρνηση θα είναι κυβέρνηση της ΝΔ. Τους βουλευτές τους βγάλατε, τώρα πρέπει να βγάλετε κόμμα και αυτό είμαστε εμείς. Έφερα στα Χανιά 41% που ποτέ εκεί ιστορικά δεν έχουν ψηφίσει τη ΝΔ, ούτε όταν ήταν ο πατέρας μου πρωθυπουργός, και δεν ψηφίζετε εσείς. Οπότε τώρα τι να κάνω; Γι’ αυτό ήρθα εδώ για να περάσει το μήνυμα τώρα. Χρειαζόμαστε στήριξη. Αν δεν μας στηρίξετε, τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα», είπε προς τους κατοίκους του μειονοτικού χωριού της ορεινής Ροδόπης.

  • Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχολιάζοντας τις δηλώσεις Μπακογιάννη έκανε λόγο για ανερυθρίαστους εκβιασμούς στη μουσουλμανική μειονότητα.

«Αφού ο κ. Μητσοτάκης στοχοποίησε για μέρες τη μουσουλμανική μειονότητα και κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να αγνοήσει την ψήφο 20,000 Ελλήνων πολιτών, επενδύοντας στην ένταση και την πόλωση, η κα Μπακογιάννη επισκέφτηκε τη Θράκη προκειμένου να εκβιάσει ανερυθρίαστα τη μειονότητα με τη φράση: “αν δεν μας στηρίξετε, τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα. Αυτό είναι το μήνυμα που ήρθα να σας πω”» σημειώνει το γραφείο Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

«Με αυτές τις πρακτικές όπως και τις κυπατζίδικες διαρροές περί “πληροφοριών” και δήθεν “μυστικών επισκέψεων” Τούρκων αξιωματούχων, ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να γυρίσει την περιοχή σε άλλες, σκοτεινές εποχές» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.  

«Θα βρει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και κάθε δημοκρατικό πολίτη απέναντί του» καταλήγει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου.

 Αναλυτικά η ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ

Αφού ο κ. Μητσοτάκης στοχοποίησε για μέρες τη μουσουλμανική μειονότητα και κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να αγνοήσει την ψήφο 20,000 Ελλήνων πολιτών, επενδύοντας στην ένταση και την πόλωση, η κα Μπακογιάννη επισκέφτηκε τη Θράκη προκειμένου να εκβιάσει ανερυθρίαστα τη μειονότητα με τη φράση: «αν δεν μας στηρίξετε, τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα. Αυτό είναι το μήνυμα που ήρθα να σας πω.»

 Με αυτές τις πρακτικές όπως και τις κυπατζίδικες διαρροές περί «πληροφοριών» και δήθεν «μυστικών επισκέψεων» Τούρκων αξιωματούχων, ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να γυρίσει την περιοχή σε άλλες, σκοτεινές εποχές. 

 Θα βρει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και κάθε δημοκρατικό πολίτη απέναντί του.

Σχετικά Άρθρα