Μάντζος: ”Ας κάνει η ΝΔ έναν νέο κανονισμό της δεξιάς πολυκατοικίας κι ας αφήσει τη Δημοκρατική Παράταξη να αγκαλιάσει τις ανάγκες του λαού”

 Μάντζος: ”Ας κάνει η ΝΔ έναν νέο κανονισμό της δεξιάς πολυκατοικίας κι ας αφήσει τη Δημοκρατική Παράταξη να αγκαλιάσει τις ανάγκες του λαού”

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος απάντησε στο ερώτημα εάν υπάρχει αντιπαράθεση ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Δ. Μάντζος υπογράμμισε: «Αυτό θα πρέπει να μας το απαντήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Εμείς καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου μιλούσαμε πολιτικά και προγραμματικά. Η αντιπαράθεση με τη Νέα Δημοκρατία είναι πολιτική και προγραμματική, κάτι το οποίο ισχύει από το 1974. Πολιτικός και ιδεολογικός αντίπαλος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, της Δημοκρατικής Παράταξης, είναι η Νέα Δημοκρατία και οι συντηρητικές πολιτικές της. Προφανώς, θα πρέπει να δούμε τι συνέβη τον Μάιο σχετικά με τη μεγάλη επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας, αλλά θα πρέπει να δούμε τι πήγε λάθος και το 2019.

Η επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό αποτελεί αποδοκιμασία της μέχρι σήμερα ασκηθείσας αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τόσο σε ύφος, όσο και σε περιεχόμενο. Για εμάς αντίπαλος είναι η κομματοκρατία, το πελατειακό κράτος, το ρουσφέτι, το οποίο είδαμε να το πληρώνουμε με αιματηρό τρόπο ως χώρα στα Τέμπη, είναι η εγκατάλειψη του κοινωνικού κράτους, την οποία είδαμε με τα τραγικά περιστατικά στο ΕΚΑΒ και στο ΕΣΥ. Είμαστε απέναντι στην αδιαφάνεια, είμαστε απέναντι στη φορολογική αδικία»

Αναδεικνύοντας τις μεγάλες διαφορές στο μοντέλο αντιπολίτευσης που ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, σε σύγκριση με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Δημήτρης Μάντζος τόνισε ότι: «Το μεγάλο κόμμα της Κεντροαριστεράς, η Δημοκρατική Παράταξη, το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, για να υποστηρίξει μία άλλη πολιτική, γνήσια προοδευτική, απέναντι στις συντηρητικές πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας. Να θυμίσουμε πχ ότι η Καθημερινή σήμερα έχει πρωτοσέλιδο για την ακρίβεια στο ράφι, στα προϊόντα, τις τιμές που ανεβαίνουν σαν ρουκέτα, την ώρα που ο πληθωρισμός πέφτει σαν φτερό. Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής είναι το σοβαρό, αξιόπιστο, γνήσια δίκαια προοδευτικό κόμμα, το οποίο μπορεί να αρθρώσει μία αποτελεσματική αντιπολίτευση, αλλά και μία εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης του τόπου, τους επόμενους μήνες. Είναι αυτό που δεν είχαμε τα προηγούμενα χρόνια. Υπηρέτησα και ως Διευθυντής στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και ως Εκπρόσωπος Τύπου και είδα με τα μάτια μου και στο ύφος και στο περιεχόμενο τις διαφορές της αντιπολίτευσης του ΠΑΣΟΚ και της αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ.

Και αυτό το είδαμε και στην κάλπη. Το 20% του ΣΥΡΙΖΑ είναι μία ηχηρή αποδοκιμασία του περιεχομένου και του ύφους της αντιπολίτευσης, των ανερμάτιστων πολιτικών, του θολού στρατηγικού αποτυπώματος, που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ.  Ακούω και μιλούν για την απλή αναλογική. Απλή αναλογική είχαμε το 2019, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε όλες τις περιφέρειες της χώρας και στις περιφερειακές εκλογές και ο χάρτης βάφτηκε μπλε και στις εθνικές εκλογές το 2019;  Χρειάζεται λοιπόν αυτοκριτική από τον ΣΥΡΙΖΑ, να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν και να μην τις ρίχνει στο ΠΑΣΟΚ».

Απευθυνόμενος στον υποψήφιο βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Άδωνι Γεωργιάδη, ο κ. Μάντζος επισήμανε αναφορικά με το ενδεχόμενο να μην έχει αυτοδυναμία η Νέα Δημοκρατία στις εκλογές της 25ης Ιουνίου: «Εάν υπάρχει τόσο μεγάλη ανασφάλεια για το τι θα γίνει την επόμενη μέρα με τις εκλογές, αφήστε τη Δημοκρατική Παράταξη να αγκαλιάζει τις ανάγκες του λαού, των πολιτών, και κάνετε ένα νέο κανονισμό στη “δεξιά πολυκατοικία” να τα βρείτε.

Και ο Δ. Μάντζος κατέληξε: «Επειδή ο κ. Γεωργιάδης λειτούργησε και ως “μαρτυριάρης” για τη συνταγματική αναθεώρηση να μας πει τι εννοούσε. Εάν η παντοδυναμία σημαίνει και συνταγματική αναθεώρηση στην πρώτη Βουλή. Να μας πει και ποια άρθρα θέλουν να αναθεωρήσουν».

Σχετικά Άρθρα