Φλώρινα: Ο Θωμάς, το αρκουδάκι, δεν τα κατάφερε στη φύση – Επέστρεψε στην ”αγκαλιά” του Αρκτούρου

 Φλώρινα: Ο Θωμάς, το αρκουδάκι, δεν τα κατάφερε στη φύση – Επέστρεψε στην ”αγκαλιά” του Αρκτούρου

Η επανένταξη μιας ορφανής αρκούδας στη φύση, δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση. Αυτό συνέβη και στην περίπτωση του Θωμά που δεν κατάφερε να ενταχθεί στο φυσικό του περιβάλλον και ξαναγύρισε στην «αγκαλιά» του Ακτούρου.

Το μικρό ορφανό αρκουδάκι είχε βρεθεί στη Φλώρινα πριν από έναν χρόνο, τον Μάιο του 2022 και είχε υιοθετηθεί από την οργάνωση «Αρκτούρος», η οποία τον περίθαλψε για αρκετούς μήνες και πριν ένα  μήνα αφέθηκες ελεύθερος στη φύση. Το βίντεο με τον Θωμά να τρέχει στην ελευθερία είχε γίνει viral.

Δυστυχώς, όμως όπως ανακοίνωσε σήμερα ο «Αρκτούρος», ο Θωμάς βρέθηκε κοντά σε κατοικημένη περιοχή και αποφασίστηκε να σταματήσει η επανένταξή του και να ξαναγυρίσει στο Κέντρο του Αρκτούρου.

Η ιστορία του

Ο Θωμάς σώθηκε έπειτα από κινητοποίηση κατοίκων του Πολυπόταμου Φλώρινας, που τον εντόπισαν και ειδοποίησαν την Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του Αρκτούρου. Εκείνοι μάλιστα του έδωσαν αυτό το όνομα γιατί βρέθηκε την Κυριακή του Θωμά. Κατάφερε να ζήσει χωρίς τη μητέρα του για τουλάχιστον 2-3 ημέρες σε μία ηλικία που η επιβίωσή του εξαρτιόταν άμεσα από το μητρικό γάλα.

Αυτός, όμως, επιβίωσε τρώγοντας καρπούς και χόρτα! Από τα 11 αρκουδάκια που εντόπισε ο Αρκτούρος ορφανά, είναι ο μοναδικός που έζησε για τόσες ημέρες χωρίς τη μητέρα του.