ΕΚΑΒ: “Δεν μπορεί να κομματικοποιούμε το πρόβλημα” λέει ο πρόεδρος των εργαζομένων – “Επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ο διασώστης με τον κ.Τσίπρα”

 ΕΚΑΒ: “Δεν μπορεί να κομματικοποιούμε το πρόβλημα” λέει ο πρόεδρος των εργαζομένων – “Επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ο διασώστης με τον κ.Τσίπρα”

Στον ΣΚΑΪ εμφανίστηκε το πρωί ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ για να μιλήσει για τις ελλείψεις στα ασθενοφόρα με αφορμή το τραγικό περιστατικό με την 19χρονη νεκρή έγκυο στη Νέα Μάκρη.

Ο Γιώργος Μαθιόπουλος ζήτησε «να μην γίνει πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης το ΕΚΑΒ». «Θα το πω, δεν γίνεται να βλέπω τον κ. Τσίπρα να κάνει όλως τυχαίως συνάντηση με διασώστη και να του λέει ότι ήρθε για 4 χρόνια η καταστροφή και ο διασώστης αυτός να είναι επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στο ΕΚΑΒ. Αυτά είναι απαράδεκτα» είπε ο κ. Μαθιόπουλος μιλώντας στο ΣΚΑΪ το πρωί του Σαββάτου.

Δείτε τις δηλώσεις του προέδρου των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ

«Δεν μπορεί να κομματικοποιούμε το πρόβλημα. Δεν μπορεί να βγαίνουν και να λένε ότι είχαμε 85 ασθενοφόρα πριν από 4 χρόνια στην Αττική ενώ έχουμε 50-60 καθημερινά από το 2010» πρόσθεσε ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ.

Ο κ. Μαθιόπουλος σημείωσε ότι «αυτό που λέμε είναι να γίνουν άμεσα προσλήψεις 1200 διασωστών για να καλύψουμε τα σοβαρά κενά σε διάφορες περιοχές της χώρας» προσθέτοντας ότι «έχουμε κοστολογήσει ότι χρειάζονται 17 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο».

Ειδικά, δε, για τα ασθενοφόρα είπε ότι ο τελευταίος διαγωνισμός έγινε το 2004, ότι στην Αττική «κινούμαστε με τις δωρεές» και ότι «σε καθημερινή βάση έχουμε 30-40 ασθενοφόρα που ακινητοποιούνται επειδή λειτουργούν επί 24ωρης βάσεως».

Σχετικά Άρθρα