Αλέξης Τσίπρας: Παρευρέθηκε και φέτος στο Athens Pride

 Αλέξης Τσίπρας: Παρευρέθηκε και φέτος στο Athens Pride

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βρέθηκε και φέτος -όπως κάθε χρόνο- στη γιορτή της διαφορετικότητας όπου έλαβε χώρα στην πλατεία Κοτζιά και όχι στην πλατεία Συντάγματος.

Δεκτός με αγκαλιές, χειροκροτήματα, selfies και… μπύρες έγινε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος βρέθηκε στην πλατεία Κοτζιά για το Athens Pride 2023.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο οποίος συνοδευόταν από αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, είχε την ευκαιρία να μιλήσει με αρκετό κόσμο στα περίπτερα του Athens Pride.

Ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε και με τον Αμερικανό Πρέσβη Τζορτζ Τσούνη, ο οποίος έδωσε επίσης το «παρών» στην εκδήλωση.

«Τίποτα λιγότερο από την πλήρη ισότητα, από την πλήρη ισονομία παντού», είχε αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τή φετινή γιορτή για την ισότητα.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Το Σάββατο 10 Ιουνίου θα είμαστε στην πλατεία Κοτζιά. Στην πλατεία, που για μια ολόκληρη μέρα θα φιλοξενήσει την αγάπη χωρίς όρια, την ισότητα χωρίς εξαιρέσεις, την ελευθερία, την πολυχρωμία και τα δικαιώματα. Μια ημέρα, που σηματοδοτεί διαρκείς αγώνες για την ορατότητα της ύπαρξής μας, απλά γιατί ο κόσμος χωρά πολλούς κόσμους», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Το Σάββατο θα είμαστε στην πολύχρωμη γιορτή υπερηφάνειας του Athens Pride. Και θα κουβαλάμε μαζί μας αποσκευές διεκδικήσεων, διαδρομές ατομικών και συλλογικών αντιστάσεων, ανυπακοή στη θλιβερή μονοχρωμία του σκοταδισμού».

«Και θα είμαστε σε όλες τις γιορτές υπερηφάνειας όσο θα επιδιώκεται η ταπείνωση, όσο η αξιοπρέπεια θα πληγώνεται, όσο ο ρατσισμός και η ΛΟΑΤΚΙ+φοβία σκορπούν δηλητήριο μίσους, όσο οι άνθρωποι δεν θα έχουν τα ίδια δικαιώματα. Θα είμαστε στις πλατείες και τους δρόμους του Athens Pride για να φωνάξουμε «τίποτα λιγότερο από την πλήρη ισότητα, από την πλήρη ισονομία παντού», συνεχίζει στην ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και καταλήγει: «Μια φορά κι έναν καιρό», διεκδικήσαμε και πετύχαμε το Σύμφωνο Συμβίωσης, τη Νομική Αναγνώριση Ταυτότητας Φύλου, το Δικαίωμα Αναδοχής στα ομόφυλα ζευγάρια. Αυτή τη φορά θα περπατήσουμε στους δρόμους της Αθήνας με άρματα αγάπης, συνύπαρξης, αξιοπρέπειας, κοινωνικής απελευθέρωσης. Θα είμαστε εκεί με κεντρικό μας σύνθημα: Αγάπη χωρίς όρια, ισότητα χωρίς εξαιρέσεις, δίκαιη κοινωνία χωρίς διακρίσεις. Όλα για όλ@!