Πάτερ Αλέξανδρος: Τι είπε ο ιερέας που τέθηκε σε αργία επειδή έντυσε “παπαδάκια” 2 κορίτσια

 Πάτερ Αλέξανδρος: Τι είπε ο ιερέας που τέθηκε σε αργία επειδή έντυσε “παπαδάκια” 2 κορίτσια

«Η αγάπη του Αρχιεπισκόπου προς το πρόσωπό μου δεν αμφισβητείται. Εκείνος εξάλλου με χειροτόνησε. Σέβομαι τις αποφάσεις του και δεν τις κρίνω» είπε ο ιερέας Αλέξανδρος Καριώτογλου, ο οποίος τέθηκε σε αργία μετά τις σφοδρές αντιδράσεις του κόσμο για την απόφασή του να συμμετέχουν στη θεία λειτουργία ως παπαδάκια δυο κορίτσια.

Όπως εξήγησε μιλώντας στο MEGA, τα δυο κορίτσια στεναχωρήθηκαν μετά τις αντιδράσεις. «Είναι τρίδυμα μαζί με ένα αγοράκι και όταν του είπε να ντύσει και τις αδερφές του χάρηκαν πάρα πολύ. Με τους γονείς μίλησα γιατί για να μπει η φωτογραφία στο site της ενορίας ζητήθηκε η άδεια των γονιών και μου είπαν με πολλή χαρά. Και μετά το γεγονός ο πατέρας ερχόταν κάθε μέρα στην εκκλησία να μου πει πόσο έχει στενοχωρηθεί ο ίδιος και τα κορίτσια του».

«Περιμένω την απόφαση της Συνόδου»

Ο πατήρ Αλέξανδρος που αποφάσισε στα 66 του να χειροτονηθεί και να προσφέρει στην Εκκλησία αμισθί, μετέφερε την απόφαση του εκκλησιαστικού συμβουλίου χωρίς να είναι ο ίδιος παρών. «Αυτό που έγινε την γιορτή της Πεντηκοστής στον ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Ραγκαβά Πλάκας πήρε πολλαπλές διαστάσεις και απ ότι φαίνεται είναι ιδιαίτερα χρήσιμο. Οι αντιδράσεις του κόσμου και της κοινής γνώμης αποκαλύπτουν ότι υπάρχει ακόμα ένα ποίμνιο που αναζητά ποιμένα. Αποδεικνύουν πως το ποίμνιο δεν είναι μόνο οι κύκλοι των αγκυλώσεων και της τυπολατρίας. Αποκαλύπτουν ότι η κοινωνία αγαπά την εκκλησία και επιθυμεί να συνδεθεί μαζί της. Η αγάπη του Αρχιεπισκόπου προς το πρόσωπό μου δεν αμφισβητείται. Εκείνος εξάλλου με χειροτόνησε. Σέβομαι τις αποφάσεις του και δεν τις κρίνω. Τίμημα υπάρχει πάντα στην πνευματική ζωή και όταν κάνεις το καλό και όταν κάνεις το κακό. Δοξάζω τον Θεό για όλα και περιμένω την απόφαση της Συνόδου», είπε.

Είχε βαφτίσει και ομόφυλο ζευγάρι

Για την βάπτιση παιδιού ενός ομόφυλου ζευγαριού είπε ότι ο ένας από τους δυο είναι πνευματικό του παιδί και είναι ηθοποιός και πήραν το παιδάκι που ήταν ανιψάκι του άλλου από την αδερφή του που είχε δυστυχώς πρόβλημα με τα ναρκωτικά. «Θα το έδιναν σε ίδρυμα και αποφάσισαν να το πάρουν εκείνοι να το μεγαλώσουν. Και ήταν μεγάλη η χαρά τους. Και κάποια στιγμή μου είπαν: μπορούμε να το βαφτίσουμε; Με πολλή χαρά, είπα εγώ και έγινε η βάφτιση που σκανδάλισε κάποιους και μάλιστα έφτασαν να μου πουν ότι παραδέχομαι τον γάμο των ομοφυλόφιλων. Εγώ δεν είπα τέτοιο πράγμα και σεβάστηκα τα πρόσωπα αυτό δεν μπορούν να καταλάβουν», τόνισε ο ιερέας.

Η συμπαράσταση στα social media

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ωστόσο, εκφράζεται μεγάλο κύμα συμπαράστασης στον ιερέα, με τους χρήστες να αναφέρονται στο σημαντικό έργο του και να κάνουν λόγο για «πρωτοφανή απόφαση».