Μητσοτάκης: Προτεραιότητα μας η ενίσχυση του ΕΣΥ – Δεν αφήσαμε κανέναν απροστάτευτο

 Μητσοτάκης: Προτεραιότητα μας η ενίσχυση του ΕΣΥ – Δεν αφήσαμε κανέναν απροστάτευτο

Στον Ασπρόπυργο βρέθηκε νωρίτερα το απόγευμα της Πέμπτης ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στα πλαίσια των περιοδειών του ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.  Ξεκινώντας την ομιλία του προς τα μέλη και τους φίλους της ΝΔ θέλησε να ευχαριστήσει τα μέλη της ΟΝΝΕΔ που έδωσαν το παρών στην και συνέχισε λέγοντας ότι «είμαι εδώ στην δυτική Αττική στον Ασπρόπυργο για να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για το ποσοστό της 21ης Μαΐου καθώς ξεπεράσαμε το 40%».

«Πρόκειται για επιβράβευση της μεγάλης προσπάθειας να κρατήσουμε την κοινωνία όρθια και ισχυρή, και σε τροχιά ανάπτυξης. Ξεπεράσαμε τις δυσκολίες και ήμασταν συνεπείς στην υλοποίηση των δεσμεύσεων και ο λαός μας επιβράβευσε στην κάλπη της 21ης Μαΐου. Η δουλειά δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα και οι δήμοι είναι δέσμιοι απλής αναλογικής – το θυμήθηκε ο δήμαρχος – καθώς είμαστε στην παράξενη κατάσταση να πρέπει να διεκδικούμε πάλι μια εκλογική νίκη ενώ θα την είχαμε πετύχει εάν δεν υπήρχε η απλή αναλογική», συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης «η κάλπη είναι άδεια και τίποτα δεν έχει τελειώσει. Το χρέος μας είναι να ξαναγεμίσει με πολλά ψηφοδέλτια της ΝΔ. Βάλαμε τον πήχη ψηλά και τον βάζουμε ψηλότερα για ακόμα καλύτερα ποσοστά.  Να μπορέσουμε να εκπλήξουμε ευχάριστα και να αγκαλιάσουμε τη μεγάλη εμπιστοσύνη των πολιτών και να συνεχίσουμε με ακόμα μεγαλύτερη όρεξη».

Ακολούθως κάνοντας αναφορά στον δήμαρχο Ασπροπύργου υποστήριξε ότι είναι πολυτέλεια στην πολιτική να φεύγεις με τους δικούς σου όρους. Στη συνέχεια ανέφερε πως «πρώτο μας μέλημα είναι πολλές και καλύτερες δουλειές για όλους. Οι πολίτες αναγνώρισαν την πολιτική μας αυτή και στη δυτική Αττική μας πίστωσαν το γεγονός ότι σώσαμε τα ναυπηγεία Ελευσίνας και Σκαραμαγκά. Προστίθενται νέα πλοία συνέχεια και θα προστεθούν και νέες θέσεις εργασίας».

Ακόμη υποστήριξε ότι «έρχεται νέα επένδυση  στην περιοχή σας. Πρόκειται για εμπορευματικό έργο που είχε βαλτώσει από την προηγούμενη κυβέρνηση. Το ξεμπλοκάραμε – θα γίνει το μεγαλύτερο κέντρο των Βαλκανίων με 3.000 νέες θέσεις εργασίας».

Η ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας περιελάμβανε και αναφορές στο ΕΣΥ. Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη «η ενίσχυση του ΕΣΥ είναι κεντρική πολιτική προτεραιότητα». Επιπλέον μίλησε για τον εκσυγχρονισμό κέντρων υγείας, νοσοκομείων και των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ «ώστε να μην έχουμε τραγικά περιστατικά που σωστά μονοπώλησαν τα ΜΜΕ. Ξέρουμε τα προβλήματα αλλά ξέρουμε ότι και οι πολίτες μας επιβράβευσαν επειδή δουλέψαμε σκληρά».

«Σας καλώ να συνεχίσουμε αυτή την πορεία και αυτό είναι το ζητούμενο της κάλπη. Όλοι γνωρίζουν ότι μια είναι μόνο η πρόταση διακυβέρνησης. Οι αντίπαλοι μας αποποιούνται τις ευθύνες της διακυβέρνησης της χώρας αλλά όχι το ποιος θα είναι πρώτος στην κεντροαριστερή πολυκατοικία και ποιος θα κάτσει στο ρετιρέ», είπε ακόμη.

Επιπρόσθετα ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως «οι πολίτες  ψηφίζουν για το ποιος θα κυβερνήσει. Εκπλήσσουμε τους αντιπάλους μας όταν δείχνουμε το προοδευτικό μας πρόσωπο γιατί άλλο προοδευτικός στα λόγια και άλλο στην πράξη. Δεν αφήσαμε κανέναν απροστάτευτο στην πανδημία, αλλά ούτε τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά».

Αναφερόμενος στην ενεργειακή κρίση τόνισε ότι «φορολογήσαμε παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας δώσαμε έκτακτη επιδότηση. Πρόκειται για μία πολιτική που συνδυάζει ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη η οποία επιβραβεύτηκε από τους πολίτες. Μια πολιτική που προτάσσει την ασφάλεια της χώρας με τη φωνή της Ελλάδας να ακούγεται παντού με ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων».

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη η Ελλάδα είναι πρώτη στην απορρόφηση πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης. «Έχουμε ήδη εισπράξει 12 δισ. ευρώ. Εμείς τα φέραμε στην πατρίδα μας», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Σχετικά με την ασφάλεια και την εγκληματικότητα ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι «έχουμε κάνει βήματα με επιπλέον αστυνομικά τμήματα. Η ασφάλεια του πολίτη είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα και προϋπόθεση ευημερίας».

Αμέσως μετά είπε ότι «έχουμε στόχους και το στοίχημα των εκλογών είναι αν θα συνεχίσουμε σε αυτή την πορεία ή πολιτική αστάθεια. Για να πετύχουμε χρειάζεται ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Θα το πετύχουμε και θα αυξήσουμε και άλλο τα ποσοστά μας. Μπορεί κάποιοι να μην μας εμπιστεύτηκαν. Να μην ακούνε φωνές και σειρήνες μικρότερων κομμάτων με μανδύα πατριωτών. Θυμίστε τους ότι οι πραγματικοί πατριώτες κρίνονται στην πράξη και όχι στα λόγια».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του σημείωσε τα εξής: «Ρίξτε μία ματιά στην Ελευσίνα. Τα Rafale και τα F-35 θα αποτελέσουν αιχμή του δόρατος της Πολεμικής Αεροπορίας». Μάλιστα σε αυτό το σημείο μίλησε και για αξιόμαχες παρεμβάσεις σε αεροπλάνα ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, ενώ χαρακτήρισε «επανάσταση» τη δημιουργία του gov.gr.

O κ. Μητσοτάκης κατέληξε λέγοντας ότι « έχουμε σχέδιο, διάθεση και όραμα για την επόμενη τετραετία. Χρειάζεται να τελειώσουμε τη δουλειά στις 25 Ιουνίου και να γίνει όλη η Ελλάδα γαλάζια. Στις 26 Ιουνίου ξεκινάμε τη δουλειά για μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος μας»

Σχετικά Άρθρα