Μαργαρίτα Θεοδωράκη: “Έπεσα σε ένα πηγάδι – Νόμιζα πως θα πεθάνω”

 Μαργαρίτα Θεοδωράκη: “Έπεσα σε ένα πηγάδι – Νόμιζα πως θα πεθάνω”

Το σπίτι της στο Βραχάτι άνοιξε η Μαργαρίτα Θεοδωράκη στην κάμερα της εκπομπής Happy Day και τη Χριστιάνα Κοχλατζή. Μέσα σε όλα, μίλησε για τις αναμνήσεις που έχει από τις οικογενειακές στιγμές με τον πατέρα της Μίκη Θεοδωράκη, ενώ περιέγραψε κι ένα περιστατικό που έζησε και την έχει στιγματίσει.

«Έφυγα από την Αθήνα και αποφάσισα να ζήσω μόνιμα εδώ στο Βραχάτι. Εδώ έζησα με τη μαμά και τον μπαμπά μου, ήμασταν συνέχεια μαζί. Το Πάσχα, τα Χριστούγεννα, τα καλοκαίρια στη θάλασσα…» ανέφερε αρχικά η Μαργαρίτα Θεοδωράκη.

«Κάθε βράδυ, ερχόμασταν εδώ σε αυτό το τραπέζι που έχω φτιάξει και τρώγαμε. Ήταν εδώ πάντα ο μπαμπάς, η μαμά, τα παιδιά μου που ήταν μικρά. Το σπίτι του πατέρα μου είναι απέναντι. Ερχόντουσαν κάθε απόγευμα με τη μητέρα μου και ετοιμάζαμε μαζί και με τον άντρα μου, τότε. 

Η ζωή συνεχίζεται. Είναι ωραία η μοναξιά. Την προτιμώ πια τη μοναξιά. Με τον Νίκο Κουρή δεν έχω καμία σχέση, το έχω ξεχάσει αυτό το θέμα, δεν ασχολούμαι» πρόσθεσε η κόρη του αείμνηστου Μίκη Θεοδωράκη.

Τέλος, για το περιστατικό που έζησε και τη σημάδεψε, η Μαργαρίτα Θεοδωράκη είπε: «Έπεσα σε ένα πηγάδι πολύ στενό, εννιά μέτρων. Έμεινα εκεί δυο μέρες, ήμουν πεπεισμένη ότι θα πεθάνω. Είχα σπάσει χέρια και πόδια, κατάλαβα ότι θα πεθάνω, ζούσα με την αναμονή του θανάτου. Επειδή ήταν χώμα και δεν έκανε κρύο, άρχισα να σκάβω με τη μπανέλα του σουτιέν επί δέκα ώρες και ανέβηκα από τα εννιά μέτρα στα επτά. Άρχισα να φωνάζω, με άκουσε ένας εργάτης που κλάδευε και ήρθανε μετά οι πυροσβέστες και με τραβήξανε.

Είναι δύσκολη η ζωή, σκληρή. Πρέπει κανείς να παλεύει. Λίγες είναι οι καλές στιγμές»