Τσίπρας: Ακούμε το μήνυμα των πολιτών – Να αποτρέψουμε την παντοδυναμία μιας ανεξέλεγκτης Δεξιάς

 Τσίπρας: Ακούμε το μήνυμα των πολιτών – Να αποτρέψουμε την παντοδυναμία μιας ανεξέλεγκτης Δεξιάς

Πλαισιωμένος από τα μέλη της Εκλογικής Επιτροπή ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ξεκάθαρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε το μήνυμα των πολιτών και πως στόχος είναι η ανατροπή των συσχετισμών. «Η σημερινή συγκρότηση και συνεδρίαση της νέας εκλογικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ είναι η χειροπιαστή απόδειξη ότι ακούμε το μήνυμα των Ελλήνων πολιτών», τόνισε μετά τη συνεδρίαση της νέας επιτροπής ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «κάνουμε ό,τι καλύτερο για να βελτιωθούμε» και τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ «βάζει τον πήχη ψηλά».

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για στόχο «ανατροπής των συσχετισμών των εκλογών» της 21ης Μαΐου.

Τόνισε επίσης πως έχει «πλήρη επίγνωση των δυσκολιών» αλλά και της ανάγκης «να αλλάξουμε εν κινήσει»

«Ο ελληνικός λαός ζητά απαντήσεις στα προβλήματα του, ζητά άμβλυνση των ανισοτήτων, ζητά δικαιοσύνη», είπε.

Έστειλε ακόμα μήνυμα πως πρέπει «να επανασυστήσουμε τις θέσεις και προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη τετραετία».

Παράλληλα, έδωσε μία γεύση τη να περιμένουμε το επόμενο διάστημα. «Θα μιλήσουμε για τα μεγάλα ζητήματα και τις προτάσεις μας. Θα μιλήσουμε μεγαλύτερη σαφήνεια».

Ανέφερε επίσης πως «όλη η εκλογική επιτροπή θα συμβάλει σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια».

«Μπορούμε να έχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και τόνισε πως πρέπει «να αποτρέψουμε μία παντοδυναμία μίας δεξιάς ανεξέλεγκτης που θα επιβάλει σαρωτικές αλλαγές».

Πρέπει «να αποτρέψουμε μία εφιαλτική προοπτική μίας παντοδύναμης δεξιάς», κατέληξε.

Ολόκληρη η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα:

«Η σημερινή συγκρότηση και συνεδρίαση της νέας εκλογικής επιτροπής είναι μία χειροπιαστή απόδειξη ότι ακούμε το μήνυμα των Ελλήνων πολιτών, λαμβάνουμε το μήνυμα και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να γίνουμε καλύτεροι. Να αλλάξουμε εν κινήσει. Η απάντησή μας είναι μία: Βάζουμε τον πήχη ψηλά και κινητοποιούμε κάθε ανθρώπινο πόρο για να επιτύχουμε τον μεγάλο μας στόχο που είναι η ανατροπή των συσχετισμών της 21ης Μαΐου ενόψει των επόμενων εκλογών, μίας νέας εκλογικής αναμέτρησης που έχουμε μπροστά μας.

Έχουμε πλήρη επίγνωση των δυσκολιών, ταυτόχρονα όμως έχουμε και πλήρη επίγνωση ότι αυτό που ζητάει ο ελληνικός λαός στην πλειοψηφία του είναι απαντήσεις στα προβλήματά του. Ζητά δικαιοσύνη, άμβλυνση των ανισοτήτων, ζητά απαντήσεις στα μεγάλα θέματα που τον αφορούν στην καθημερινότητά του, στο μέλλον του. Η απόφασή μας είναι το επόμενο διάστημα να επιχειρήσουμε να επανασυστήσουμε τις προγραμματικές θέσεις και προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για την επόμενη τετραετία. Οι προγραμματικές μας θέσεις θα είναι το επόμενο διάστημα στο επίκεντρο της καμπάνιας μας.

Θα μιλήσουμε για τα μεγάλα ζητήματα και τις προτάσεις μας. Για την ακρίβεια, για τη δημόσια υγεία, για την παιδεία, θα μιλήσουμε το επόμενο διάστημα με μεγαλύτερη σαφήνεια με ποιον τρόπο θα μπορέσουν οι πολίτες να έχουν καλύτερο εισόδημα. Θα έχουμε τη δυνατότητα να αναδείξουμε το μεγάλο δίλημμα και διακύβευμα της επόμενης τετραετίας που είναι πώς και με ποιους όρους και ποιος θα διαχειριστεί τα 70 δις. του Ταμείου Ανάκαμψης.

Όλη η Εκλογική Επιτροπή θα συμβάλλει σε αυτήν την προσπάθεια. Θα αξιοποιηθούν όλοι και ακόμα περισσότεροι σε αυτόν τον στόχο.

Πάμε να δώσουμε μία μάχη με στόχο να ανατρέψουμε τους συσχετισμούς. Γνωρίζουμε τη δυσκολία αλλά αυτός είναι ο στόχος μας. Το επόμενο διάστημα θα είναι για εμάς ένα διάστημα που θα κινητοποιήσουμε κάθε δυνατότητα που έχουμε για να απευθυνθούμε σε κάθε Έλληνα και Ελληνίδα ξεχωριστά. Μπορούμε να έχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα, μπορούμε ανατρέψουμε αυτούς τους δυσμενείς συσχετισμούς.

Σε κάθε περίπτωση έχουμε χρέος, οφειλή ιστορική, να αποτρέψουμε το ενδεχόμενο μίας παντοδυναμίας μίας δεξιάς ανεξέλεγκτης που θα έρθει το επόμενο διάστημα να επιβάλλει σαρωτικές αλλαγές. Πάμε να ανατρέψουμε τους συσχετισμούς».

Σχετικά Άρθρα