ΥΠΕΞ: Παράδοση Δένδια στον Κασκαρέλη – “Επιστρέφω για λίγο στο δεύτερο σπίτι μου”

 ΥΠΕΞ: Παράδοση Δένδια στον Κασκαρέλη – “Επιστρέφω για λίγο στο δεύτερο σπίτι μου”

«Αυτά τα χρόνια εργαστήκαμε με γνώμονα την απόλυτη προσήλωση στο διεθνές δίκαιο και το διεθνές δίκαιο της θάλασσας, πιστοί σε μια πολύ βασική αρχή, στην αρχή του απαραβίαστου των συνόρων και της ανεξαρτησίας όλων των κρατών», υπογράμμισε ο απελθών υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, στην τελετή παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου στον Βασίλη Κασκαρέλη.

«Αυτό που είχαμε πάντα στο μυαλό μας είναι ότι ο διάλογος είναι το μέσο για την επίλυση των διαφορών, για την προάσπιση της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της προστασίας του περιβάλλοντος. Στο πλαίσιο αυτό, έχουμε αναλάβει την οργάνωση της ‘Our Ocean Conference 2024’ μαζί με τις ΗΠΑ», προσέθεσε ο κ. Δένδιας.

Μιλώντας για την στρατηγική του ΥΠΕΞ, αναφέρθηκε σε ένα «πολυεπίπεδο πλέγμα κύκλων» και σημείωσε ότι δημιουργήθηκαν δίαυλοι επικοινωνίας και συνεργασίας με χώρες της Μέσης Ανατολής, της υποσαχάριας Αφρικής, της Ασίας, της Λατινικής Αμερικής, της Καραϊβικής, της Αυστραλίας.

Πολλές χώρες που επισκέφθηκε, όπως είπε, ήταν η πρώτη φορά που τις επισκεπτόταν Έλληνας υπουργός, ενώ σημείωσε πως προωθήθηκε η υποψηφιότητα της Ελλάδας για το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. «Έχουμε ήδη 120 γραπτές δεσμεύσεις και δεν υπάρχει αντίπαλος προς το παρόν», ανέφερε.

Σχετικά Άρθρα