Τσίπρας/ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: Fast truck “εσωστρέφεια” και ριζική αλλαγή προσώπων πρώτης γραμμής ενόψει της δεύτερης κάλπης

 Τσίπρας/ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: Fast truck “εσωστρέφεια” και ριζική αλλαγή προσώπων πρώτης γραμμής ενόψει της δεύτερης κάλπης

Το φάσμα της εσωστρέφειας θα επιχειρήσει να αποτινάξει από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας. Η μάχη αρχίζει από δυσμενείς θέσεις απέναντι στους αντιπάλους.

Μια από τις πιο κρίσιμες συνεδριάσεις της ΚΕ αρχίζει σε λίγες ώρες και ο Αλέξης Τσίπρας αναζητά τρόπο να ανακτήσει το πολιτικό του ανάστημα και να δώσει απαντήσεις πρωτίστως στους ψηφοφόρους και έπειτα στα μέλη του κόμματος με στόχο μια παράλληλη παρέμβαση για να μπει φρένο και στη διαδοχολογία.

Η εσωστρέφεια και τα τζαρτζαρίσματα μεταξύ κορυφαίων και προβεβλημένων στελεχών πύκνωσαν το φάσμα της εσωστρέφειας που είχε ήδη σκεπάσει τον ΣΥΡΙΖΑ. Στην Κουμουνδούρου παρά τις τοποθετήσεις για αλλαγή ηγεσίας εκτιμούν ότι αυτές θα ξεπεραστούν γρήγορα αμέσως μόλις ανοίξει και επίσημα η νέα προεκλογική περίοδος.

  • Πληροφορίες θέλουν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να διορθώνει ένα βασικό λάθος της πρώτης προεκλογικής καμπάνιας. Αυτή τη φορά δεν θα υπερεκτιμήσει τις επικοινωνιακές του δυνατότητες και θα προσλάβει επαγγελματίες επικοινωνιολόγους για να συγκρατήσει τις διαρροές ψηφοφόρων προς το ΠΑΣΟΚ.

Το μήνυμα ελήφθη επιμένουν να λένε στην Κουμουνδούρου για τον τρόπο με τον οποίο πολιτεύτηκε όλο το προηγούμενο διάστημα και αυτή τη φορά δημιουργούνται σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες νέες ομάδες κρούσης.

Τα πρόσωπα που θα οριστούν να βγουν μπροστά στη μάχη θα πρέπει να έχουν πλήρη γνώση των θέσεων και του προγράμματος και δουλειά τους στα τηλεοπτικά παράθυρα θα είναι η τεκμηρίωση και μάλιστα διπλή. Μία για τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και μία για τις επιπτώσεις και τις συνέπειες στον κοινωνικό ιστό των πολιτικών της ΝΔ.

Ο Αλέξης Τσίπρας και σήμερα το πρωί θα βρίσκεται στο γραφείο του για να κωδικοποιήσει τις εισηγήσεις που δέχεται ακόμη από τα κορυφαία στελέχη. Σε επίπεδο πολιτικής το μήνυμα που ελήφθη μετά την ήττα της απλής αναλογικής και της στρατηγικής της προοδευτικής συνεργασίας θα μετατραπεί σε ένα μονομέτωπο κατά της ΝΔ.

  • Όλοι αντιλήφθηκαν έστω και αργά ότι οι επιθέσεις σε ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ αντί να μεγαλώνει μίκραινε το κόμμα και ψαλίδιζε το ρόλο του ως ηγετική δύναμη στην αντιπολίτευση.

Με δεδομένο ότι δεν υπήρχε τελικά καμία προϋπόθεση νίκης της αντιπολίτευσης απέναντι στη ΝΔ και με τη σταθερότητα να κερδίζει σαρωτικά ως στρατηγική ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ θα προτάξει την ανάγκη μιας σταθερής και ουσιαστικής αντιπολίτευσης απέναντι στην πιο σκληρή νεοφιλελεύθερη δεξιά.

Στην Κουμουνδούρου φτάνουν και εισηγήσεις για σκληρή αντιπολίτευση με αφετηρία παραδοσιακές αριστερές θέσεις στις οποίες επιμένουν ακόμη τα στελέχη της Ομπρέλας. Η μετατόπιση γίνεται αισθητή και ως προς την αντιπαράθεση με το ΠΑΣΟΚ.

Η γραμμή του διμέτωπο των πρώτων ωρών μετά την ήττα  εγκαταλείφθηκε αμέσως και πλέον στο κάδρο το ΠΑΣΟΚ θα μπαίνει ως δύναμη συντήρησης που κουμπώνει δίπλα στις πολιτικές της ΝΔ.

Σχετικά Άρθρα