Μητσοτάκης: Στοχευμένες περιοδείες ως πρωταγωνιστής της επόμενης μέρας – Οι “παγίδες” της ενισχυμένης αναλογικής

 Μητσοτάκης: Στοχευμένες περιοδείες ως πρωταγωνιστής της επόμενης μέρας – Οι “παγίδες” της ενισχυμένης αναλογικής

Στην επιτυχημένη συνταγή των ήπιων τόνων και του ρεαλιστικού προγραμματικού λόγου θα κινηθεί η ΝΔ και στη δεύτερη προεκλογική περίοδο που ξεκινάει απο την επόμενη εβδομάδα. Το μεγαλύτερο βάρος της προεκλογικής εκστρατείας  θα σηκώσει και πάλι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με στοχευμένες περιοδείες ενώ παράλληλα θα συνεχίσει να αποτελεί το κεντρικό πρόσωπο της νέας επικοινωνιακής καμπάνιας ως «πρωταγωνιστής» της επόμενης ημέρας. 

Το μήνυμα που θελήσει να επικοινωνήσει ο πρόεδρος της ΝΔ είναι πως οι κάλπες της 25ης Ιουνίου είναι αυτές που θα αναδείξουν την επόμενη κυβέρνηση ζητώντας απο τους πολίτες να επαναβεβαιώσουν με την ψήφο τους την ισχυρή εντολή για αυτοδύναμη κυβέρνηση. 

  • Επιδίωξη της κεντροδεξιάς παράταξης είναι στις δεύτερες κάλπες να καταφέρει να πιάσει το ίδιο -αν όχι παραπάνω- ποσοστό που έλαβε στις πρώτες κάλπες με το νόμο της απλής αναλογικής.

Για αυτό το λόγο το επόμενο διάστημα τα γαλάζια στελέχη θα προσπαθήσουν να πείσουν τους πολίτες πως «τίποτα δεν είναι δεδομένο» και πως ο νόμος της ενισχυμένης αναλογικής μπορεί να κρύβει και παγίδες εφόσον ενισχυθούν τα μικρά κόμματα.

  • Υπενθυμίζεται ότι κοντά στο όριο του 3% βρέθηκαν τρία κόμματα, το ΜέΡΑ25 η Πλεύση Ελευθερίας και η πρωτοεμφανιζόμενη Νίκη του Δημήτρη Νάτσιου. 

Υπο αυτά τα δεδομένα, σχεδιάζεται επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βόρεια Ελλάδα για να ανακόψει την δυναμική της Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου και της Νίκης του Δημ. Νάτσιου. Για την αντιμετώπισή τους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχεδιάζει με το επιτελείο του στοχευμένες περιοδείες ώστε να υψώσει ανάχωμα στην περαιτέρω δυναμική των δύο κομμάτων.     

  • Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα θέσει στο δημόσιο διάλογο τις προτεραιότητες της νέας διακυβέρνησης, προτάσσοντας το μήνυμα πως ο στόχος για τη νέα τετραετία είναι: καλύτεροι μισθοί για όλους, καλύτερο σύστημα δημόσιας υγείας, καλύτερη παιδεία και μεγαλύτερη ανάπτυξη. 

«Για εμάς, μεγάλη προτεραιότητα είναι να αυξήσουμε τους μισθούς, να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να στηρίξουμε το μέσο εισόδημα, χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο την οικονομία» δήλωσε χθες σε συνέντευξη του τονίζοντας πως η Ελλάδα είναι πολύ κοντά στην απόκτηση της επενδυτικής βαθμίδας.

Τόνισε επίσης πως νικήθηκαν οι φαντασιώσεις των εύκολων λύσεων σημειώνοντας πως «αν παρέχεις λύσεις στους πολίτες, αυτοί σε επιβραβεύουν» 

Σχετικά Άρθρα