Ανδρουλάκης: Πανηγυρισμοί και εκτιμήσεις- Η διερευνητική εντολή και οι δυσκολίες ενόψει της δεύτερης κάλπης

 Ανδρουλάκης: Πανηγυρισμοί και εκτιμήσεις- Η διερευνητική εντολή και οι δυσκολίες ενόψει της δεύτερης κάλπης

Οι πανηγυρισμοί, κόπασαν και πλέον στη Χαριλάου Τρικούπη άρχισαν να «διαβάζουν» τα δεδομένα. Το βασικό, σύμφωνα με πληροφορίες είναι ότι δεν υπάρχει περίπτωση κυβέρνησης συνεργασίας, κάτι που ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν το συζητά καν μετά το συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Η μεγάλη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί προσδοκίες στα ηγετικά κλιμάκια του κόμματος, αφού ορισμένοι θεωρούν ότι ξεδιπλώνεται μια ευκαιρία στο ΠΑΣΟΚ να ανακτήσει όλα όσα έχασε από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Άλλωστε, υπάρχει η εκτίμηση ότι το σκηνικό στην κεντροαριστερά θα ανασυνταχθεί, αφού ο Αλέξης Τσίπρας δύσκολα μπορεί να σταθεί μετά την ήττα με 20 μονάδες από τη Νέα Δημοκρατία. 

Ο Ν. Ανδρουλάκης υπογράμμισε ότι αντίπαλος του ΠΑΣΟΚ είναι μόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η Νέα Δημοκρατία τα τελευταία χρόνια αύξησε τις κοινωνικές ανισότητες. Κυβέρνησε με γνώμονα τα συμφέροντα των λίγων και ισχυρών και επιδείνωσε τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας. Το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη αποδείχθηκε περιτύλιγμα ενός παρακράτους υποκλοπών και εκτεταμένης διαφθοράς. Ο μόνος λόγος, που η Νέα Δημοκρατία δεν τα πλήρωσε όλα αυτά στην κάλπη, είναι ο «χρυσός» της χορηγός, που έχει ονοματεπώνυμο και διεύθυνση: Αλέξης Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης. 

«Όμως, απόψε το βράδυ, ο ελληνικός λαός ανέδειξε μία τεράστια ανάγκη. Να υπάρχει ισχυρή προοδευτική δύναμη στον τόπο, που θα αγκαλιάσει τις πραγματικές αγωνίες των πολιτών. Που θα πορεύεται με τον λόγο της προόδου, της υπευθυνότητας και της αξιοπιστίας», σημείωσε εξάλλου και ο ίδιος, δείχνοντας τι ακριβώς θα επιδιώξει την επόμενη ημέρα. 

Αυτό, πλέον, που μένει να φανεί είναι τι προτίθεται να κάνει ο κ. Ανδρουλάκης σχετικά με τη διερευνητική εντολή που θα λάβει ως τρίτο κόμμα. Το ισχυρό διψήφιο ποσοστό το… κατέκτησε, όμως το τελικό αποτέλεσμα δεν αφήνει πολλά περιθώρια. 

  • «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και έτοιμο για την επόμενη μεγάλη μάχη, για την επόμενη μεγάλη νίκη. Σε αυτήν, λοιπόν, τη μάχη, θα φέρουμε το ΠΑΣΟΚ ακόμη πιο ψηλά, αγκαλιάζοντας τις αγωνίες όλου του ελληνικού λαού, της μεσαίας τάξης και των πιο αδύναμων συμπολιτών μας», σχολίασε με νόημα ο ίδιος. Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί πως σε ότι αφορά τους βουλευτές φαίνεται ότι εσωκομματικά «κέρδισε» τους αντιπάλους τους… 

Σχετικά Άρθρα