Αποστολάκης στο libre: Καλώ όλους και όλες να πάνε στις κάλπες- Σύγκρουση δύο πολιτικών και νοοτροπιών

 Αποστολάκης στο libre: Καλώ όλους και όλες να πάνε στις κάλπες- Σύγκρουση δύο πολιτικών και νοοτροπιών

Οι συνθήκες που επικράτησαν, τόσο σε κοινωνικό, όσο και σε οικονομικό επίπεδο, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, εκ των πραγμάτων καθιστούν αυτές τις εκλογές ιδιαίτερα κρίσιμες. Κρίσιμες για την Δημοκρατία, για τους Θεσμούς, για την καθημερινότητα του πολίτη, για την τύχη των νέων, για το μέλλον της χώρας, της πατρίδας μας.

Το δίλημμα των εκλογών της 21ης Μάη δεν εξαντλείται στο ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ. Είναι βαθύτερο  και ουσιαστικότερο.

Ευάγγελος Αποστολάκης, Υποψήφιος Βουλευτής Επικρατείας ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ

Είναι ένα διακύβευμα που συμπυκνώνει την σύγκρουση δυο διαφορετικών πολιτικών και νοοτροπιών.

Από τη μια είναι ένα καθεστώς που συμπεριφέρθηκε στο Κράτος σαν να ήταν ιδιοκτησία, διόγκωσε τις ανισότητες, εξέθρεψε την αισχροκέρδεια και εξυπηρέτησε συμφέροντα εις βάρος του λαού.

  • Η αλήθεια είναι πως κανείς, είτε είναι ψηφοφόρος κεντρώος, δεξιός ή κάποιου άλλου αριστερού κόμματος, δεν μπορεί να ξεχάσει ότι αυτή η ΝΔ άνοιξε πόλεμο ευθυνών με την κοινωνία στην περίπτωση της πανδημίας, άφησε απροστάτευτα τα νοικοκυριά στις μεγάλες κρίσεις ακρίβειας, ενώ έκλεισε το μάτι σε κάποιους να συνεχίζουν να αποκομίζουν υπερκέρδη.

Και φυσικά κανείς δεν μπορεί να μην λάβει υπόψη του ότι διέσυρε την χώρα ανεπανόρθωτα- θυμίζω την πρόσφατη έκθεση Pega του ΕΚ-, καταπάτησε τα δημοκρατικά και ατομικά δικαιώματα και δημιούργησε μια πολιτειακή κρίση με το σκάνδαλο των υποκλοπών, στην προσπάθεια όλα αυτά να κρατηθεί ο κ. Μητσοτάκης στην εξουσία και στην καρέκλα του.

Από την άλλη έχουμε τον ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ που παρουσιάζει ένα πρόγραμμα, κοστολογημένο, με κοινωνικό πρόσημο και με στόχο την άμεση αντιμετώπιση της κρίσης των μισθών, των χρεών, της ακρίβειας και του κράτους. Ένα κόμμα που όσο ήταν Κυβέρνηση, έβγαλε την χώρα από τα Μνημόνια, εφάρμοσε πολιτικές ανάσχεσης της κοινωνικής κρίσης και της ακραίας φτώχειας, άφησε ταμειακά διαθέσιμα 37δις και υπερασπίστηκε με κάθε κόστος την εξωτερική πολιτική της χώρας, την ασφάλεια των πολιτών, το κράτος δικαίου και τους θεσμούς.

  • Αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ διεκδικεί να είναι πρώτος για να προχωρήσει στον σχηματισμό μιας προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας- της πρώτης στην ιστορία της χώρας- που από κοινού θα φέρει την αλλαγή και την κοινωνική δικαιοσύνη. Ενώ, ταυτόχρονα ενστερνίζεται το όραμα για μια δίκαιη ανάπτυξη και μια οικονομία που θα δίνει ευκαιρίες σε όλους.

Αυτές είναι δυο εκ διαμέτρου αντίθετες λογικές και πολιτικές αξίες που παρουσιάζονται στους Έλληνες και τις Ελληνίδες και επί αυτών καλούνται να ψηφίσουν οι προοδευτικοί αλλά και οι έντιμοι συντηρητικοί- στην ιδεολογία- πολίτες. Καμία ρητορική συμψηφισμών και ανιστόρητων ομαδοποιήσεων των δυο αυτών προτάσεων δεν στέκει.

Το τι Πλαστήρας- τι Παπάγος είναι δίλημμα που βυθίζει την Ελλάδα σε σκοτεινές περιόδους και οι ίσες αποστάσεις αποδυναμώνουν το πραγματικό επίδικο της 22ας Μαΐου: ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ θα έχουν πάρει εντολή να συνεχίσουν να καταστρέφουν, ό,τι δεν πρόλαβαν αυτά τα τέσσερα χρόνια, ή η χώρα θα αποκτήσει επιτέλους Δικαιοσύνη και Ελπίδα σε όλα τα επίπεδα;

  • Έχοντας ενταχθεί στην μάχη του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ για αυτήν την Αλλαγή, από την θέση του υποψηφίου βουλευτή στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, πιστεύω ότι αυτές οι εκλογές αποτελούν ένα σημαντικό ιστορικό ορόσημο. Η τύχη του ελληνικού λαού και της χώρας μας είναι σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Καλώ όλους και όλες να πάνε στις κάλπες της Κυριακής.

Να ασκήσουν το δημοκρατικό τους δικαίωμα. Όσο και αν κάποιοι καλλιεργούν την λογική περί χαλαρής ψήφου, τα καθημερινά ανυπέρβλητα προβλήματα πιέζουν για άμεσες λύσεις και συγκεκριμένη αλλαγή κατεύθυνσης. Είμαι σίγουρος ότι ο ελληνικός λαός θα επιλέξει να ανατρέψει αυτό που παρουσιάζεται ως κανονικότητα και θα επιλέξει να πάρει ανάσα.

Σχετικά Άρθρα