Αμόλυβδη: Η Ελλάδα στο Top-10 της πιο ακριβής βενζίνης στον κόσμο – Πάνω από Γερμανία και Ελβετία

 Αμόλυβδη: Η Ελλάδα στο Top-10 της πιο ακριβής βενζίνης στον κόσμο – Πάνω από Γερμανία και Ελβετία

Η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα των χωρών με την πιο ακριβή βενζίνη στον κόσμο με τις τιμές να διαμορφώνοντα σε πιο υψηλά επίπεδα ακόμη και από άλλες μεγάλες οικονομίες της Ευρώπης όπου οι μισθοί είναι πολύ υψηλότεροι –όπως η Γερμανία και η Ελβετία.

Με βάση τα πιο πρόσφατα στοιχεία τιμών από την World of Statistics, που εκφράζονται όλα σε δολάρια ΗΠΑ ώστε να είναι εφικτή η σύγκριση σε παγκόσμιο επίπεδο, η χώρα βρίσκεται στη δέκατη θέση της σχετικής λίστας με το κόστος για ένα λίτρο αμόλυβδη να υπολογίζεται σε 2,13 δολάρια (1,96 ευρώ).

Στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας βρίσκεται οΛίβανος, όπου η κακή οικονομική κατάσταση και η κατάργηση επιδοτήσεων για τα καύσιμα πέρσι από την κεντρική τράπεζα της χώρας έχει οδηγήσει στις τιμές στα 6,11 δολάρια το λίτρο.

Ακολουθούν το Χονγκ Κονγκ (2,96), η Σιγκαπούρη (2,74), η Ισλανδία (2,39), η Δανία (2,30), η Γαλλία (2,020), η Ιταλία (2,16), η Ολλανδία (2,16), η Φινλανδία (2.15) και η Ελλάδα (2,13).

Πιο φτηνή βενζίνη έχουν η Νορβηγία, η Σουηδία, η Γερμανία, το Βέλγιο, η Ελβετία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Αυστρία, η Πολωνία, η Ισπανία, η Πολωνία και η Αυστραλία…

Σχετικά Άρθρα