Τσίπρας: Εκπλήξεις στην τελική εβδομάδα των εκλογών – Χαμόγελα για τη συσπείρωση, σκληραίνει ο “φιλικός” διμέτωπος

 Τσίπρας: Εκπλήξεις στην τελική εβδομάδα των εκλογών – Χαμόγελα για τη συσπείρωση, σκληραίνει ο “φιλικός” διμέτωπος

Η ανακίνηση της υπόθεσης των παρακολουθήσεων της ΕΥΠ και οι «φυλακίσεις» και πολιτικών προσώπων για τους υπεύθυνους του παρακράτους ήταν ένα δώρο στον Αλέξη Τσίπρα στην τελική ευθεία για τις κάλπες. Η τελευταία εβδομάδα των εκλογών είναι η εβδομάδα του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος τώρα σκληραίνει τον «φιλικό» διμέτωπο με ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ.

Όλα τα σφυριά συντονίζονται και χτυπούν στην ίδια κατεύθυνση. Η συσπείρωση στο ΣΥΡΙΖΑ έχει αρχίσει να μεγαλώνει και αυτό γεννά χαμόγελα αισιοδοξίας στην τελευταία στροφή της εκλογικής κούρσας.

Το βαρύ χαρτί σε αυτή τη μάχη είναι αναμφίβολα ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας και η στρατηγική της τελευταίας εβδομάδας εστιάζει σε δυο κατευθύνσεις. Στις υποκλοπές και στην θετική ατζέντα της προοδευτικής κυβέρνησης. Το debate των 6 πολιτικών αρχηγών μπορεί να ήταν μια σούπα ωστόσο αποτέλεσε σημείο καμπής στην προεκλογική κούρσα.

Στις τελευταίες επτά ημέρες που απομένουν ο Αλέξης Τσίπρας αξιοποιεί το ανέλπιστο δώρο των κυρίων Μητσοτάκη και Ανδρουλάκη.

  • Ο μεν πρώτος αποδεικνύοντας ότι σε μη προστατευόμενο περιβάλλον κάνει γκάφες και παραδέχεται και το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων και ότι γνωρίζει τελικά τους λόγους της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη.
  • Ο δεύτερος ότι ο στόχος του είναι να πάνε οι υπαίτιοι φυλακή συμπεριλαμβάνοντας σε αυτούς και πολιτικά πρόσωπα.

Μόνο που σε αυτό το σκάνδαλο το μοναδικό πολιτικό πρόσωπο που φέρεται να έχει εμπλοκή είναι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και από αυτή τη συνθήκη που δημιούργησε μόνος του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δύσκολα θα καταφέρει να ξεφύγει.

  • Ο Αλέξης Τσίπρας είναι σύμφωνα με πληροφορίες αποφασισμένος να πιέσει ως εκεί που δεν πάει τον Νίκο Ανδρουλάκη πάνω στο ζήτημα αυτό καθώς το ερώτημα είναι αμείλικτο: πιστεύει ότι με κυβέρνηση της ΝΔ υπάρχει περίπτωση να αρθεί το απόρρητο και οι υπαίτιοι να λογοδοτήσουν;

Κι αν ο κ. Ανδρουλάκης επιμένει να μην αποκλείει συνεργασία με τη ΝΔ τότε την επόμενη ημέρα θα πρέπει να δώσει πρώτα εκείνος εξηγήσεις γιατί υπαναχωρεί από το στόχο του να λογοδοτήσουν οι υπαίτιοι.

Γιατί διαλεύκανση και εξεταστική ή προανακριτική επιτροπή στην επόμενη Βουλή και στην περίπτωση που η δικαιοσύνη σκοντάψει σε πολιτικά πρόσωπα δεν νοείται. Όπως επίσης και κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου ου έφτιαξε η ΝΔ δεν μπορεί να νοείται με πλειοψηφία της ΝΔ προκειμένου να αρθεί το απόρρητο.

Επίθεση… φιλίας σε ΠΑΣΟΚ – ΚΚΕ

Η στάση αυτή απέναντι στο ΠΑΣΟΚ θα συνεχιστεί και θα πατήσει και πάνω στις επιθέσεις που δέχεται η Κουμουνδούρου από τη Χαριλάου Τρικούπη για την «αντιγραφή» των συνθημάτων του 80 και του Ανδρέα Παπανδρέου.

Στο debate σημειώνουν από τον εκλογικό σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας κατάφερε με τις παρεμβάσεις του να αποκαλύψει ότι τα δυο κόμματα στα οποία απευθύνεται για το σχηματισμό της προοδευτικής κυβέρνησης δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη που τους αναλογεί όπως αναφέρουν ώστε να φύγει η Δεξιά.

Ο «φιλικός» διμέτωπος του Αλέξη Τσίπρα στους δυο πολιτικούς αρχηγούς θα ενταθεί με στόχο το δίλημμα να φύγει η Δεξιά του Κυριάκου Μητσοτάκη να φτάσει και στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ.

  • Το παιχνίδι πάντως για το ΣΥΡΙΖΑ το κρατά στα χέρια του ο Αλέξης Τσίπρας. Όπως και στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις θα είναι αυτός ο πρωταγωνιστής της νέας φάσης στην οποία μπαίνει η προεκλογική καμπάνια.

Τα σπότ θα εστιάσουν στο πως θα είναι η προοδευτική κυβέρνηση με αφηγητή του προγράμματος και των κορυφαίων προγραμματικών θέσεων τον ίδιο.

Η συσπείρωση πάντως φέρνει χαμόγελα και το μεγάλο στοίχημα είναι τώρα μεγάλες εκλογικές συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ σε Αγρίνιο, Γιάννενα, Θεσσαλονίκη, Αθήνα και την Παρασκευή στην Πάτρα. 

Σχετικά Άρθρα