“Οι ουκρανικές δυνάμεις πλησιάζουν την Μπαχμούτ” λέει ο Πριγκόζιν

 “Οι ουκρανικές δυνάμεις πλησιάζουν την Μπαχμούτ” λέει ο Πριγκόζιν

Ο ιδρυτής της μισθοφορικής δύναμης Wagner Group της Ρωσίας, Γιεβγκένι Πριγκόζιν, δήλωσε την Πέμπτη ότι οι ουκρανικές μονάδες είχαν ξεκινήσει την αντεπίθεσή τους και πλησίαζαν τη Μπαχμούτ.

Σε σχόλιο που δημοσίευσε η υπηρεσία Τύπου του στο Telegram σε απάντηση σε αίτημα ρωσικών μέσων ενημέρωσης σχετικά με την αναμενόμενη αντεπίθεση της Ουκρανίας, ο Πριγκόζιν δήλωσε ότι οι ουκρανικές επιχειρήσεις ήταν «δυστυχώς, εν μέρει επιτυχείς».

Ο Πριγκόζιν ρωτήθηκε σχετικά με τα σχόλια του Ουκρανού προέδρου Βολοντιμίρ Ζελένσκι ότι η αντεπίθεση της Ουκρανίας είχε καθυστερήσει καθώς οι ουκρανικές δυνάμεις περίμεναν περισσότερη βοήθεια από ξένες χώρες. Είπε ότι ο Ζελένσκι “παραπλανούσε” λέγοντας ότι η επίθεση δεν είχε ακόμη ξεκινήσει.

Οι ρωσικές δυνάμεις, με επικεφαλής τον Βάγκνερ, διεξάγουν από το περασμένο καλοκαίρι μια αιματηρή επίθεση στο Μπαχμούτ, στην ανατολική περιοχή Ντονέτσκ της Ουκρανίας.

Την Τετάρτη, τόσο ο Πριγκόζιν όσο και ο ουκρανικός στρατός δήλωσαν ότι οι δυνάμεις του Κιέβου είχαν εκδιώξει μια μονάδα του ρωσικού στρατού κοντά στο Μπαχμούτ, σε μια σημαντική πρόοδο για την Ουκρανία. Ο Πριγκόζιν έχει επανειλημμένα κατηγορήσει ανώτερους Ρώσους αξιωματούχους της άμυνας ότι λιμοκτονούν τις δυνάμεις του στο Μπαχμούτ από πυρομαχικά και τους κατηγόρησε για τις ανατροπές γύρω από την πόλη.

Σχετικά Άρθρα