Ρουσόπουλος: Κυβέρνηση συνεργασίας με ΠΑΣΟΚ αν η διαφορά υπέρ της ΝΔ είναι μικρή

 Ρουσόπουλος: Κυβέρνηση συνεργασίας με ΠΑΣΟΚ αν η διαφορά υπέρ της ΝΔ είναι μικρή

Την εκτίμησή του ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιδιώξει το σχηματισμό κυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ μόνο εάν η ΝΔ έχει μικρή διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική – Συμμαχία στις κάλπες της απλής αναλογικής εξέφρασε ο Θοδωρής Ρουσόπουλος υποψήφιος με το κυβερνών κόμμα στο βόρειο τομέα.

Μιλώντας στο Κόκκινο ο κ. Ρουσόπουλος ανέφερε πως τα πράγματα θα διαμορφωθούν πολύ διαφορετικά στην περίπτωση που η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα βρεθεί στις 3-4 μονάδες κι αλλιώς εφόσον είναι πολύ μικρή. Κατά τη γνώμη του η Νέα Δημοκρατία θα αναδειχθεί πρώτο κόμμα με διαφορά, επομένως με βάση αυτό το σενάριο δεν θα χρειαστεί να γίνει συζήτηση για συνεργασίες και θα οδηγηθούμε σε δεύτερες εκλογές με στόχο την αυτοδυναμία.

Ένα δεύτερο σενάριο κατά τον κ. Ρουσόπουλο είναι να αναδειχθεί πρώτη η ΝΔ αλλά με πολύ μικρή διαφορά επομένως κατά τον ίδιο είναι πιθανό ο κ. Μητσοτάκης να συζητήσει με κάποιο από τα κόμματα αφού λάβει την εντολή να την κρατήσει κάποιες ώρες κι εφόσον διαπιστώσει ότι δεν υπάρχουν συναινέσεις να την παραδώσει. “Ποτέ δεν ήμασταν εναντίον των συνεργασιών, πάντα όμως είμαστε υπέρ των αυτοδύναμων κυβερνήσεων” ανέφερε επιμένοντας ότι η ΝΔ θα απευθυνθεί στο ΠΑΣΟΚ μόνο εάν είναι μικρή η διαφορά της με το ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά Άρθρα