Ο κ. Μητσοτάκης παραδέχτηκε για πρώτη φόρα ότι οι υποκλοπές είναι σκάνδαλο

 Ο κ. Μητσοτάκης παραδέχτηκε για πρώτη φόρα ότι οι υποκλοπές είναι σκάνδαλο

Κράτος, Θεσμοί, Διαφάνεια ήταν η τρίτη θεματική ενότητα στο debate των πολιτικών αρχηγών. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ρωτήθηκε από την δημοσιογράφο Ράνια Τζίμα για το αν σκέφτηκε ποτέ να παραιτηθεί για το σκάνδαλο των υποκλοπών και, μάλιστα, ήταν η πρώτη φορά που ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις υποκλοπές αποδεχόμενος τον όρο σκάνδαλο…

«Όχι, δεν σκέφθηκα να παραιτηθώ αλλά ανέλαβα με θάρρος τις ευθύνες μου και οι υποβλήθηκαν παραιτήσεις. Ζητήθηκε άμεση διαλεύκανση από την δικαιοσύνη και χάρηκα που άκουσα τον κ. Ανδρουλάκη να λέει ότι της έχει εμπιστοσύνη. Διόρθωσα αστοχίες ρυθμιστικού χαρακτήρα γιατί υπήρχαν παρακολουθήσεις χωρίς φίλτρα. Οι δυο δικαστικές αποφάσεις αλλά και η σύμφωνη γνώμη της Βουλής. Έχουμε εκσυγχρονίσει την ΕΥΠ με έναν νόμο που ψηφίστηκε για να έχουμε μια ΕΥΠ που να λειτουργεί με την διαφάνεια στις απαιτήσεις της. Θέλω να ελπίζω ότι μπορεί να παρέχει στον εκάστοτε πρωθυπουργό τις πληροφορίες για την προάσπιση των συμφερόντων της χώρας»

Στο ερώτημα γιατί παρακολουθήθηκε ένας πολιτικός αρχηγός αλλά και ο αρχηγός του στρατεύματος και ένας εν ενεργεία υπουργός απάντησε ότι «οι εξηγήσεις που δόθηκαν για αυτές τις παρακολουθήσεις δεν ήταν επαρκείς. Ο κ. Ανδρουλάκης δεν αποτελεί κανέναν απολύτως κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια της χώρας και δεν έπρεπε ποτέ να βρίσκεται υπό καθεστώς παρακολούθησης. Επειδή όμως μιλάμε για κράτος δικαίου, επιτρέψτε μου να πω ότι αυτή η υπόθεση είναι μια σκιά για την κυβέρνηση μας, δεν έχω καμία αμφιβολία για αυτό, όμως το κράτος δικαίου στη χώρα αξιολογείται συνολικά. Σύμφωνα με τον Economist η δημοκρατία μας έχει κάνει σημαντική πρόοδο τον τελευταίο χρόνο παρά το σκάνδαλο των υποκλοπών», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Σχετικά Άρθρα