Ένταση στο ΣΚΑΙ: Παρέμβαση Τσαπανίδου μετά την δήλωση Λάμψια πως ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει τους εκτελεστές της 17 Νοέμβρη – Αποχώρησε ο Τσίπρας

 Ένταση στο ΣΚΑΙ: Παρέμβαση Τσαπανίδου μετά την δήλωση Λάμψια πως ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει τους εκτελεστές της 17 Νοέμβρη – Αποχώρησε ο Τσίπρας

Την άμεση αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε ο Παναγιώτης Λάμψιας καθώς, από το κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΙ, ισχυρίστηκε ότι ο Αλέξης Τσίπρας «υποστηρίζει τους εκτελεστές της 17 Νοέμβρη». Στη συνέχεια η Πόπη Τσαπανίδου έκανε παρέμβαση, με τη Σία Κοσιώνη να χαρακτηρίζει το σχόλιο του Παναγιώτη Λάμψια κάπως τραβηγμένο.

«Δεν μπορεί να θεωρούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας μοιάζουν στον Ανδρέα Παπανδρέου και τον ΠΑΣΟΚ όταν οι ίδιοι άνθρωποι υποστηρίζουν τους εκτελεστές της 17 Νοέμβρη και άλλα παρόμοια» είπε ο Παναγιώτης Λάμψιας.

Ο Παναγιώτης Λάμψιας είπε επίσης ότι «φόρα παρτίδα προσπαθεί ο κύριος Τσίπρας να αντιγράψει τα συνθήματα του Ανδρέα Παπανδρέου 40 χρόνια πριν – που είναι και λίγο αστείο – αλλά μερικές φορές προσπαθεί να μιμηθεί και τη φωνή του. Πέθανε και ο Χάρρυ Κλυνν, τον έκανε καλύτερα από τον Τσίπρα τον Ανδρέα Παπανδρέου στις μιμήσεις. Πρέπει να σοβαρευτούμε».

Τσαπανίδου: Προσβλητικοί οι χαρακτηρισμοί – Ένιωσα την ανάγκη να παρέμβω

Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε παρέμβαση στον ΣΚΑΪ, λέγοντας ότι «ντρέπομαι να επαναλάβω τους χαρακτηρισμούς που άκουσα και ένιωσα την ανάγκη να παρέμβω»

«Λυπάμαι πάρα πολύ που αναγκάζομαι να παρέμβω σε μία εκπομπή για ένα λόγο που είναι εξαιρετικά δυσάρεστος και εξαιρετικά προσβλητικός για τον ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στα στελέχη του, απέναντι στους ψηφοφόρους.

Είχατε φιλοξενήσει τον κ. Λάμψια στο δελτίο σας, ακούσατε το σχόλιό του, τον ρωτήσατε για τον ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε με εξαιρετικά προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, τόσο στο πρόσωπο του κ. Τσίπρα τον αποκάλεσε μίμο του Ανδρέα Παπανδρέου, αυτό που προσπάθησε να σας εξηγήσει ο κ. Τσίπρας που τον είχατε καλεσμένο, τον οποίο ενημέρωσα για τα όσα είχανε γίνει, αλλά δεν πρόλαβε να σας εξηγήσει και τον δεύτερο λόγο για τον οποίο απαίτησε τη συγγνώμη από τον κ. Λάμψια και του ζήτησε να ανακαλέσει το σχόλιο του, δεν ήταν μόνο προσβολή για τον κ. Αλέξη Τσίπρα, ήταν μια προσβολή για όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία έχουν γράψει μια ιστορία, έχουν ιστορικές διαδρομές γιατί ο κ. Λάμψιας τους χαρακτήρισε υποστηρικτές των εκτελεστών της 17Ν. Αυτό είναι εξαιρετικά προσβλητικό και απίστευτα βαρύ και όχι μόνο, θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω ντροπή».

Αποχώρησε από το πάνελ ο Γιώργος Τσίπρας

Στο πάνελ της εκπομπής «Η Ελλάδα αποφασίζει», με οικοδέσποινα τη Σία Κοσιώνη, φιλοξενούνταν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας και ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Παναγιώτης Δουδώνης. Το πάνελ συμπλήρωναν ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Λάμψιας και ο πολιτικός αναλυτής, Ανδρέας Δρυμιώτης.

Στη διάρκεια της συζήτησης, ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως ο κ. Λάμψιας έχει κάνει ένα προσβλητικό σχόλιο για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι είναι «μίμος του Ανδρέα Παπανδρέου». Ο κ. Λάμψιας απάντησε πως αποτελεί πραγματικότητα αυτό που ανέφερε, με τον κ. Τσίπρα να αναφέρει ότι ειρωνεύτηκε τον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι ο Χάρυ Κλυν μιμούταν καλύτερα τον Ανδρέα Παπανδρέου, ενώ ο κ. Δουδώνης ανέφερε πως αυτό είναι κάτι που έχει αναφέρει και ο Διονύσης Σαββόπουλος.

Ο κ. Τσίπρας έθεσε θέμα κοινής παρουσίας στο πάνελ με τον κ. Λάμψια, με τη Σία Κοσιώνη να αναφέρει πως δεν είναι εκείνος αυτός που θα καθορίσει το ποιος θα συμμετέχει στην εκπομπή. Επιπλέον, εξήγησε ότι δεν υπήρχε πρόθεση μείωσης του Αλέξη Τσίπρα από τον Παναγιώτη Λάμψια, ο οποίος επέμεινε ότι είπε «αυτό που παρατηρώ να συμβαίνει». «Δεν μπορώ να ζητήσω από τον συνάδελφό μου να υπογράψει δήλωση μετανοίας», ανέφερε η Σία Κοσιώνη.

Μετά και την παρέμβαση της κ. Τσαπανίδου, ο κ. Τσίπρας ζήτησε να αποχωρήσει από το πάνελ. Ο κ. Δουδώνης ανέφερε πως αυτό είναι προσβολή προς τους υπόλοιπους συμμετέχοντες στο πάνελ. Ο κ. Σκυλακάκης υπενθύμισε τη δήλωση Πολάκη για δημοσιογράφο ότι «έπρεπε να τον χώσω τρία μέτρα κάτω από τη γη», τονίζοντας πως παρόλα αυτά συνεχίζουν να συνδιαλέγονται μαζί του οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις. «Έχετε ανατρέψει την πραγματικότητα κ. Τσίπρα, ανέχεστε πολιτικούς σαν τον κ. Πολάκη και έχετε γίνει μη μου άπτου», είπε ο κ. Δουδώνης με τον κ. Τσίπρα να αναφέρει πως «η πολλή παρέα με τη δεξιά σας έχει μπερδέψει».

«Να μην συμμετέχει ο κ. Λάμψιας στη συζήτηση», ζήτησε στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας, προκαλώντας νέες αντιδράσεις και αναφορές σε τοποθετήσεις του Παύλου Πολάκη. «Εκπλήσσομαι από τη σύμπνοια των δημοσιογράφων με τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ», είπε ο κ. Τσίπρας προκαλώντας νέο κύκλο έντασης αυτή τη φορά με τον κ. Δουδώνη. Ο κ. Τσίπρας επιχείρησε να αποχωρήσει, με την κ. Κοσιώνη να του ζητά να παραμείνει. «Να φύγει ο κ. Λάμψιας και εγώ κάθομαι, δεν έχω πρόβλημα», είπε στη συνέχεια. Η ένταση συνεχίστηκε, με τους συμμετέχοντες στην εκπομπή να επιδίδονται σε φωνές. Εν τέλει, ο κ. Τσίπρας αποχώρησε από την εκπομπή μέσα σε νέα ένταση…

Σχετικά Άρθρα