Πολιτική σύγκρουση: Με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος ο Μητσοτάκης στην Κεφαλονιά για προεκλογική περιοδεία-Τι έλεγε ο ίδιος και η ΝΔ επί ΣΥΡΙΖΑ (vid)- Κόντρα Σκέρτσου-Τσαπανίδου

 Πολιτική σύγκρουση: Με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος ο Μητσοτάκης στην Κεφαλονιά για προεκλογική περιοδεία-Τι έλεγε ο ίδιος και η ΝΔ επί ΣΥΡΙΖΑ (vid)- Κόντρα Σκέρτσου-Τσαπανίδου

Πολιτικές αντιδράσεις και αίσθηση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτακης χρησιμοποιεί το πρωθυπουργικό αεροσκάφος για τις προεκλογικές του περιοδείες αν και αυτό χρησιμοποιείται μόνο για τις μετακινήσεις που απορρέουν από τον θεσμό του.

Οι προεκλογικές μετακινήσεις ωστόσο δεν είναι θεσμικές.

Παρά ταύτα ο Κυριάκος Μητσοτάκης χρησιμοποίησε τον εν λόγω αεροπλάνο, και ταξίδεψε στην Κεφαλονιά στο πλαίσιο της νέας προεκλογικής εξόρμησης ως αρχηγός της ΝΔ.

Το αεροπλάνο προσγειώθηκε, σύμφωνα με το inkefalonia.gr, στο αεροδρόμιο του νησιού «Άννα Πολλάτου» λίγο μετά τις 10:00πμ, όπου τον περίμεναν κάποιοι… συγγενείς και φίλοι.

Στις φωτογραφίες που ανέβασε το τοπικό site φαίνεται πως στις μετακινήσεις του ήταν μαζί του οι τρεις υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ, Παναγής Καππάτος, Ναπολέων Μαραβέγιας, Σμαράγδα Σαρδελή, μερικά στελέχη της Τοπικής Νέας Δημοκρατίας και μερικοί πολίτες που τυχαία προφανώς βρέθηκαν εκεί.

Μητσοτάκης Κεφαλονιά
Μητσοτάκης Κεφαλονιά
Μητσοτάκης Κεφαλονιά
Μητσοτάκης Κεφαλονιά
Μητσοτάκης Κεφαλονιά
Μητσοτάκης Κεφαλονιά
Μητσοτάκης Κεφαλονιά

To iEidiseis δημοσιεύει άλλες δύο φωτογραφίες, από τις πρόσφατες επισκέψεις τους σε Κέρκυρα και Καβάλα που αποδεικνύουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει χρησιμοποιήσει ξανά το πρωθυπουργικό αεροσκάφος στο πλαίσιο προεκλογικής του περιοδείας.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ

Πάντως ο ίδιος επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ είχε δηλώσει για τη χρήση του πρωθυπουργικού αεροσκάφους:

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Επειδή έχω μεγάλο σεβασμό στο δημόσιο χρήμα, όταν δεν είναι απαραίτητο δεν υπάρχει λόγος να μετακινείται ο Πρωθυπουργός με το κυβερνητικό αεροσκάφος…”

Μάλιστα ανακοινώση είχε εκδώσει και η ΝΔ αναφέροντας: 
«Ο κ. Τσίπρας που εδώ και τέσσερα χρόνια έχει μετατρέψει το πρωθυπουργικό αεροσκάφος σε προσωπικό του ταξί, ξαφνικά πέταξε με το αεροπλάνο της γραμμής στα Γιάννενα για να βγάλει μια φωτογραφία ανάμεσα στους “πολλούς”. Καλοσύνη του. 

Είπε όμως και πάλι ψέματα. Όπως πάντα. Είχε το θράσος να ισχυριστεί ότι “δεν συνηθίζει να παίρνει το κυβερνητικό αεροσκάφος για εσωτερικές πτήσεις, για να μην γίνονται τόσα έξοδα”, ενώ πρόσφατα πέταξε με αυτό στην… Κοζάνη.  

Θυμίζουμε ότι είναι ακριβώς ο ίδιος άνθρωπος που το 2015 δήλωνε ότι “βγάζουμε προς πώληση το κυβερνητικό αεροσκάφος, γιατί το παράδειγμα του λιτού βίου πρέπει να ξεκινήσει από μας” και έφτασε στο σημείο να αλλάξει μέχρι και το πρωθυπουργικό μενού γιατί χωρίς γαριδομακαρονάδα του φάνηκε φτωχό. 

Ελπίζουμε ότι ο Τσίπρας-Μινχάουζεν, στην αποψινή του συνέντευξη, θα απαντήσει έστω γιατί απέκρυψε τις σκαφάτες διακοπές του, ποιος τις πλήρωσε κι αν επιβεβαιώνει τα δημοσιεύματα ότι ξεκουράστηκαν στην ίδια θαλαμηγό και άλλα στελέχη της κυβέρνησής του αμέσως μετά την τραγωδία στο Μάτι».

Για την ιστορία παρά τις ανακοινώσεις ο Αλέξης Τσίπρας ως πρωθυποργός ουδέποτε χρησιμοποίησε το κρατικό αεροπλάνο στην προεκλογική καμπάνια του 2019.

Πολιτικές αντιδράσεις

  • «Ο κ. Μητσοτάκης χρησιμοποιεί το κρατικό αεροσκάφος, για τις προεκλογικές του περιοδείες. Τον λογαριασμό τον πληρώνουν οι φορολογούμενοι πολίτες», αναφέρει η Πόπη Τσαπανίδου σχολιάζοντας τις φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας από την Κεφαλονιά, όπου ο κ. Μητσοτάκης ταξίδεψε με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος.

«Ο κ. Μητσοτάκης πιστεύει ότι η χώρα του ανήκει και αυτό δεν κρύβεται. Στις 21 Μαΐου λέμε ‘Ως εδώ» στην αλαζονεία και την οικογενειοκρατία’», καταλήγει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφια στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Τι απαντά ο Άκης Σκέρτσος για τις κατηγορίες-Τι ανταπαντά η Πόπη Τσαπανίδου

Τι απαντά η Νέα Δημοκρατία

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος ερωτηθείς σχετικά το μεσημέρι της Πέμπτης για την καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ για το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Κεφαλονιά με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, απάντησε: «Δεν γνωρίζω αν το έχει χρησιμοποιήσει (σ.σ. το πρωθυπουργικό αεροσκάφος), αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι πρωθυπουργός της χώρας μέχρι τις 21 Μαΐου και κάποιες ημέρες αργότερα μέχρι να υπάρξει διάλυση της Βουλής, οπότε μπορεί να κάνει χρήση όλων των κρατικών μέσων».

Απαντώντας η Π. Τσαπανίδου στον κ. Σκέρτσο αναφέρει:

Ενώ οι φωτογραφίες του κρατικού αεροσκάφους από την περιοδεία Μητσοτάκη στην Κεφαλονιά έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο, ο κ. Σκέρτσος είπε πως δήθεν δεν γνωρίζει αν ισχύει.

Ποιον κοροϊδεύει ο κ. Σκέρτσος; Βέβαια στη συνέχεια είπε με κυνισμό ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι πρωθυπουργός μέχρι τις 21 Μαΐου και μπορεί να κάνει ότι θέλει. Σαν να του ανήκει η χώρα!

Ευτυχώς από τις 22 Μαΐου και μετά δε θα μπορεί πια να κάνει ότι θέλει.

Σχετικά Άρθρα